Hoe Booleaanse Logica Werkt

0
301

Booleaanse logica van invloed op hoe computers werken.

HowStuffWorks.com

Heb je je ooit afgevraagd hoe een computer iets kunnen doen als saldo van een boek, of schaken, of de spelling controleren van een document? Deze zijn dingen, die slechts een paar decennia geleden, alleen de mens kan doen. Nu computers doen ze met een schijnbaar gemak. Hoe kan een “chip”, gemaakt van silicium en draden om iets te doen dat het lijkt alsof het vereist het menselijk denken?

Als u wilt begrijpen wat het antwoord op deze vraag neer bij de kern, het eerste wat je moet begrijpen is iets zogenaamde Booleaanse logica. Boole-logica, die oorspronkelijk ontwikkeld is door George Boole in het midden van de jaren 1800, maakt het nogal wat onverwachte dingen worden toegewezen in bits en bytes. Het grote ding over Booleaanse logica is dat, als je eenmaal onder de knie krijgen van de dingen, Booleaanse logica (of ten minste de onderdelen die u nodig hebt om inzicht te krijgen in de activiteiten van computers) is buitengewoon eenvoudig. In dit artikel zullen we eerst bespreken eenvoudige logica “gates” en zie vervolgens hoe om ze te combineren tot iets nuttigs.

Met Behulp Van Logica

  • Hoe Bits en Bytes Werk
  • Hoe Elektronische Poorten Werken
  • Hoe Schaken Computers Werken