Hur Bits och Bytes Arbete

0
77

Standard-ASCII-teckenuppsättningen

Byte är ofta används för att hålla enskilda tecken i en text dokument. I ASCII-tecken, varje binärt värde mellan 0 och 127 ges en särskild karaktär. De flesta datorer förlänga ASCII-tecken för att använda hela skalan av 256 tecken som är tillgängliga i ett byte. Den övre 128 tecken hantera speciella saker som diakritiska tecken från den gemensamma utrikes-språk.

Du kan se 127 standard ASCII-koder nedan. Datorer lagrar text dokument, både på skiva och i minnet, med hjälp av dessa koder. Till exempel, om du använder Anteckningar i Windows 95/98 för att skapa en textfil som innehåller orden, “Fyra poäng och sju år sedan,” Anteckningar skulle använda 1 byte i minnet per tecken (inklusive 1 byte för varje mellanslag mellan ord-ASCII-tecken 32). När Anteckningar butiker meningen i en fil på disk, kommer filen innehåller också 1 byte per tecken och per utrymme.

Nästa

  • Hur fungerar JavaScript för att fungera och hur kan jag bygga en enkel miniräknare med det?
  • Hur C-Programmering Fungerar
  • Hur HTML5 Fungerar
  • Vad är fördelarna med att lära sig C-programmering?
  • Är data mining och data warehousing?

Prova detta experiment: Öppna upp en ny fil i Anteckningar och sätt i den meningen, “Fyra poäng och sju år sedan” i det. Spara filen på hårddisken under namnet getty.txt. Sedan använda utforskaren och titta på storleken av filen. Du kommer att finna att filen har en storlek av 30 byte på disk: 1 byte för varje tecken. Om du lägger till ett ord till i slutet av meningen och åter spara den, filens storlek kommer att hoppa till motsvarande antal bytes. Varje karaktär förbrukar ett byte.

Om du skulle titta på den fil som en dator än ser på det, skulle du finna att varje byte innehåller inte ett brev, men ett antal — antalet är ASCII-koden för tecknet (se nedan). Så på disk, siffrorna för filen ser ut så här:

F o u r a n d e v e n
70 111 117 114 32 97 110 100 32 115 101 118 101 110

Genom att titta i ASCII-tabellen kan du se en en-till-en korrespondens mellan varje tecken och ASCII-koden används. Observera användningen av 32 för en plats — 32 är ASCII-koden för ett utrymme. Vi kunde expandera dessa decimaltal ut till binära tal (så 32 = 00100000) om vi ville vara tekniskt korrekt-det är hur datorn verkligen handlar om saker.

De första 32-värden (0 till 31) finns koder för saker som vagnretur och line feed. Mellanslag är den 33: e värdet, följt av skiljetecken, siffror, versaler och gemener. För att se alla 127 värden, kolla in Unicode.org s-diagram.

Vi kommer lära dig mer om byte binära prefix och matte nästa.