Fossile Tropiske Skoger Funnet I Arktis

0
233

Bernt Rostad/Flickr CC by 2.0

Reinsdyr på Svalbard

Dette er hva Svalbard ser ut i dag, men for millioner av år siden, landskap og klima var svært forskjellige.

Svalbard er kjent for sin fantastisk Arktisk natur, kaldt vær og isbjørn. Men det var ikke alltid slik. I en studie nylig publisert i Geologi, forskere kunngjøre oppdagelsen av en forsteinet tropisk skog på Svalbard.

Chris Berry og andre forskere fra Cardiff University funnet tropiske stubber–restene av en gammel tropisk skog–under feltarbeid i den kalde breddegrader.

380 millioner år siden, kontinenter, var i svært ulike steder. Solid del av Jorden for at vi lever på er delt inn i seksjoner som kalles tektoniske plater. Over tid, disse platene flytte, dyttet rundt av Jordens mobile interiør. Svalbard var nær ekvator 380 millioner år siden. (Se denne flott animasjon for å se hvor dine hjemme var det tilbake da.)

Det fossile stubber funnet av forskere var lycopsids, tidlig trær som er relatert til klubben mose.

Cardiff University

Trær i fossil skog

Forskere tror at den eksplosive veksten av disse trærne i løpet av denne perioden bidratt til å redusere mengden av karbondioksid i atmosfæren.

“I løpet av Devon-Perioden, det er en utbredt oppfatning at det var et stort fall i nivået av karbondioksid i atmosfæren, fra 15 ganger den nåværende beløpet til noe som nærmer seg dagens nivå,” Berry sa i en uttalelse. “Utviklingen av treet-størrelse vegetasjon er den mest sannsynlige årsaken til denne dramatiske fall i karbondioksid fordi plantene var å absorbere karbondioksid gjennom fotosyntesen for å bygge sine vev, og også gjennom prosessen med å danne jord.”

I dag, Svalbards iskalde temperaturer har gjort det svært attraktivt å biologer, som tok seg av det kjølige klimaet for å kjøle den Doomsday frøhvelv, en samling av frøprøver fra hele verden. Den første utbetalingen fra hvelvet ble gjort dette året i respons til den pågående konflikten i Syria, og sikkert flere vil komme snart klimaendringene fortsetter å påvirke både ville planter og jordbruksvekster rundt om i verden.

“Det er utrolig at vi har avdekket en av de aller første skoger i meget stedet som nå blir brukt til å bevare Jordens plante mangfold,” Berry sa.