Detta Är Din Hjärna På Transcendental Meditation

0
112

Oavsett vad just din hälsa oro eller nyårslöften kan det vara skarpare minne, lägre blodtryck, mindre stress, lösare sittande byxor—konventionell visdom som leder till att en hel del av oss raka vägen till gymmet. Men decennier av forskning målar upp en fascinerande, lovande bild av vad en enkel avkoppling teknik som kallas Transcendental Meditation kan göra dig istället—utan att sätta foten på att löpband. (Vill plocka upp lite sundare vanor? Registrera dig för att få dagliga leva hälsosamt tips som levereras direkt till din inkorg!)

Japp, vi sa enkelt. Transcendental Meditation och TM-20 minuter, två gånger om dagen, av djup vila och avslappning, enligt sina fans. Meditatörer använda ett mantra för att vägleda sina sinnen till en plats av stillhet som (tydligen!) det finns inom oss alla—vi är alldeles för stressad och sträcks för tunn för att veta att det finns. Om det som händer på våra surrande, frazzled sinnen är som vågorna på toppen av havet, den inre lugn är som tystnad i havets djup, säger Bob Roth, verkställande direktör för David Lynch Foundation, som ger TM till riskgrupper som misshandel överlevande fångar, och inner-city studenter.

Annons

Annons

Låt oss Hålla Kontakten

Registrera dig för daglig hälsa tips, plus exklusiva erbjudanden.

Du kan avbryta prenumerationen när som helst.

Din Personliga Integritet | Om Oss

Du kan göra TM var som helst, men du har fått lära dig hur första, vanligtvis mer än 4 dagar i rad för ungefär en timme till en och en halv timme åt gången, Roth förklarar, och från en certifierad lärare. Det kräver inte någon särskild religiös, andlig eller intellektuell övertygelse—även skeptiker är välkomna, säger han. Sitter bekvämt, meditatörer brukar stänga sina ögon när du sitter comfortabl. “Du tror mantra på ett sätt som fungerar som en katalysator för sinnet att slå i,” Roth säger. Det är det.

MER: Här Är Din Kropp På Meditation (Infographic)

Fotografi av Scott Olson/Getty Images

Roth utövat TM i mer än 40 år nu, och den forskning som stöd för sitt arbete har pågått under ungefär lika lång tid. Några av de senaste, mest spännande arbete förväntas att linda upp detta år (vilket bör göra för några välkomna stöd för nästa års resolutioner). Finansieras av en $2.4 miljoner i bidrag från Department of Defense, det är handläggningen av över 200 veteraner med post-traumatisk stressyndrom, eller PTSD. De veterinärer som deltar har randomiserats till en av tre grupper: En som får traditionell behandling för PTSD, en form av kognitiv beteendeterapi som kallas långvarig exponering terapi, vilket innebär att de specifika trauma händelser och negativa tankar, känslor och beteenden som är förknippade med de traumatiska exponeringar. En annan deltar i en health education program, lära sig om livsstil förändringar de kan göra för att hantera PTSD och främja ett ökat allmänt välbefinnande. Den tredje är utbildad i TM.

Alla tre grupper kommer att ha 12 sessioner med behandling leverantörer över en period av 3 månader. Då kommer forskarna att jämföra förändringar i deras trauma symptom, förklarar Sanford Nidich, EdD, studiens huvudprövare och professor vid Maharishi University of Management i Fairfield, IA, där studenterna får ett “medvetande-based education” och alla—elever och lärare—praxis TM. Så långt, Nidich säger, veteraner är ganska vanliga med sina TM praktik i studien. “De ser att det är lätt att meditera”, säger han. “I allmänhet, studier har visat att psykoterapi kan ibland vara ganska intensiv, medan TM är något av veteraner och aktiva militära verkligen tycker om att göra och brukar se omedelbara fördelar.”

En annan nyligen PTSD-studien, som finansieras av David Lynch Foundation, fann att TM hjälpt till att minska läkemedelsanvändning bland militära medlemmar med sjukdomen. Efter en månad, nästan 84% av de 37 meditatörer hade stabiliserats, minskat eller slutat ångest medicin, medan ca 11% ökat sin dos. Bland de 37 som inte meditera, 59% kunde stabilisera, minska eller sluta med sina mediciner medan 40.5% hade att öka dem.

Foto Halfdark/Getty Images

Liknande forskning har funnit att TM bidrar till att minska trauma symptom hos fångar, och medan mycket få av oss som har tillbringat tid i strid zoner eller bakom barer, några av oss att undvika trauma helt och hållet heller. TM minskar känslor av stress, ångest och depression bland vårdgivare och känslor av utbrändhet bland lärare. Det har varit viktigt för att minska stress bland jordbävningen och tsunamin överlevande och förbättra livskvalitet hos kvinnor med bröstcancer.

MER: Är Du Bummed Ut…Eller Deprimerad?

Nu, de flesta av oss är ganska villiga att acceptera tanken att 20 minuter eller så för att lugna tid kommer utan tvekan vara avkopplande. Men att stressa av TM är verkligen fysiologiska, förklarar Normal E. Rosenthal, MD, klinisk professor i psykiatri vid Georgetown University Medical School och författare till Transcendens: Helande och Transformation Genom Transcendental Meditation, som redovisas i en liten studie som fann ett ökat blodflöde till hjärnan vid meditation. “Det verkar som om hjärnan är att vårdas med blod, med alla näringsämnen som håller folk kommer i större utsträckning under meditation än under en icke-mediterande staten, säger han.

Han kallar TM ett slags “överspänningsskydd.” Tänk kännetecknande jumpiness av personer med PTSD, till exempel. “Det är bevis för att det sympatiska nervsystemet, den kamp eller flykt svar, är alltför spänt” Rosenthal säger, som ett inbrottslarm som går av varje gång du stänger dörren lite för hårt. “TM gör dig mindre reaktiv till stimuli, så om du har en pang eller krascha kommer du inte gå till panik.” Att vi inte helt förstår varför, men TM verkar för att justera känsligheten av ditt larm.

Foto PASIEKA/Getty Images

Beviljade, det är inte riktigt tillräckligt för att ersätta gå till gymmet (tyvärr), men TM är klart har potential. “Det hör hemma i den verktygslåda av hälsa,” Roth säger. Han kallar kommande forskning på TM: s effekter på hjärnan “i den nya frontier”, och det är fortfarande mycket vi inte vet om, TM och hur det påverkar hjärnan. Vi vet också att det främjar vad som kallas brain wave konsekvens, när allt väsentligt flera regioner i hjärnan synkronisera upp och drick tillsammans. “Dessa områden är i någon form av relation med varandra”, Rosenthal förklarar. En större enhetlighet i sin tur är tänkt att leda till lugn, intelligens, fokusering, beslutsfattande—du får bilden. “Människor ofta har erfarenhet att efter att meditera, ett problem är löst, säger han. “Vår uppfattning är att dessa regioner av hjärnan är att samarbeta bättre med varandra.”

Större samstämmighet dyker upp i hjärnan i nya meditatörer medan de tränar efter bara några veckor av TM, men på lång sikt meditatörer visa dessa effekter även när de inte mediterade. “Som fortsätter meditationen, samstämmighet flyttar in i icke-mediterande timmar,” Rosenthal säger.

I själva verket, på lång sikt meditatörer också visa olika svar på sina hjärnor för att fysisk smärta även när de inte mediterade. I en studie av en liten grupp av friska, medelålders vuxna, fann forskarna en 40 till 50% minskning i hjärnans reaktion på smärta efter 5 månader med TM när deltagarna inte mediterar.

Foto PhotoAlto/Eric Audras/Getty Images

De långsiktiga meditatörer kan också leva längre. Ny forskning visar att TM—och annan stress minskning av teknik, ökar aktiviteten av telomeras, ett enzym som ombyggnationer och förlänger telomererna, de sjukdomar-mongering ändarna på våra kromosomer som annars kortar med ålder. Det verkar också för att sänka blodtrycket lika effektivt som medicinering. Äldre forskning har funnit att en 23-procentig minskning av dödligheten bland TM-utövare på grund av den livräddande effekter av att minska stressen ensam.

MER: 60-Sekunders Fix För En Stel Nacke

TM: s stjärnspäckade listan av supportrar vet alltför väl om att de stora vinsterna. Ungefär ett år efter Ellen DeGeneres började meditera, hon sa att hon “kan inte säga nog bra saker om det.” I och med 2014, Jerry Seinfeld sa hans 40-årig praktik: “Du vet hur telefonen har en laddare? Det är som om du hade en laddare för hela din kropp och själ.” Samma år, Jim Carrey levereras den inledande tal vid Maharishi University of Management. Oprah besökte skolan under 2012: “jag gick bort känslan fylligare än när jag kom in, full av hopp och en känsla av förnöjsamhet och djup glädje”, säger hon av erfarenhet, “att veta säkert att i galenskap i världen som verkar för att bombardera oss på alla håll, det är alltid en konsekvens av stillhet.”