Titta På Mapmaking Drönare I Aktion

0
123

ConservationDrones.Org fotografi av Lian Pin-Koh via Flimmer CC BY 2.0

Drone Fotografi Av En Elefant

Drönare är gjorda av befintlig teknik: kameror, fjärrkontroller, flyg, kartprogram, och waypoint navigation-men det är vägen, drönare ta med alla delar i en fusion som gör dem nya, och det är de låga kostnaderna för drone flygningar som gör dem revolutionerande verktyg kartläggning. Låt oss ta en titt på videor från denna vecka.

Uppladdade fredag, här är en demo video om hur en drone mapper, som gjorts av Aibotix, fungerar det:

Snarare än att inreda ett flygplan eller helikopter med övervakningsutrustning och sedan hyra per timme, drone mappers ge en teknik som passar på baksidan av en lastbil och, om det är tillåtet att självständigt följa ett waypoint-system, i princip flyga själva, ta bilder hela tiden.

Drone-gjort kartor som dessa kartor kan visa vägen till dolda mineraltillgångar, dokument utsatta ruiner, och även göra kartor för översvämning i områden som drabbats av naturkatastrofer

Och den låga kostnaden för övervakning under förutsättning av drönare kan hjälpa till att bevara, inte bara ruiner, men utrotningshotade arter. Drönare spår hjordar av noshörningar och elefanter, så att rangers vet var djuren är inte så att de kan rikta sin energi på att skydda drönare där de är. Bathawk Recon är en Tanzania-baserade drone företag som ser flygande robotar som en av de bästa försvar mot tjuvskyttar.

Titta på några Bathawk Recon bilder av vilda hjordar, uppladdade onsdag, nedan:

Läs mer om ökningen av drone mapper.