Forskare Tar Isär Öl Att Göra Nästa Antibiotika

0
77

Visitor7 via Wikimedia Commons

Humle

Humle som växer på en vinstock i en gård i Oregon

Humle, blommor av en anläggning i marijuana familj, göra mer än att göra din öl smakar bittert, citrusy, och läcker—de har visat sig ha en rad positiva effekter på hälsan, inbegripet förebyggande neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimer och Parkinson, att behandla sömnlöshet eller ångest, och även att bekämpa cancer. Nu har forskare från University of Idaho arbetar för att ta ut två av de viktigaste ämnen från humle i syfte att använda dem i läkemedel. Forskarna presenterade sitt arbete denna vecka på mötet för American Chemical Society i San Diego.

Forskarna har fokuserat på två fettsyror i synnerhet: humulones, som forskare har länge känt har antioxiderande egenskaper, och lupulones, som inte är så bra förstås. Båda är med bitter smak, och tillsammans, de två bekämpa bakterier, en kvalitet som forskare vill utnyttja i läkemedel. Forskarna skulle behöva isolera och extrahera syror i syfte att använda dem i medicin eller att skapa dem syntetiskt, men processen är svår, och tidigare har det inte funnits något sätt för forskarna att bekräfta att de har isolerat rätt förening.

Så forskarna är att utveckla en process för att syntetisera tre typer av humulones. De börjar med en gemensam vegetabiliska förening som heter perättiksyra, utför sedan ett antal tekniker för att nå en mellanliggande produkt. De håller fortfarande på att finslipa det sista steget i att förvandla dessa produkter till syntetiska aminosyror, men forskarna säger att de är nära att göra så. Det har tagit en hel del trial and error för att komma så här långt, säger de.

Hitta nya antibakteriella medel är ingen lätt uppgift—forskare har svårt att isolera dem i labbet, delvis på grund av de förhållanden under vilka de är oftast hittas. Mer bakterier kämpande föreningar kan vara till hjälp i den nära framtiden som antibiotikaresistens blir ett utbrett hälsoproblem.

I slutändan, hoppas forskarna att skapa ett bibliotek av dessa typer av syror som kan leda till “nästa generation av läkemedel,” enligt deras abstrakta. De så småningom hoppas partner med ett läkemedelsföretag för att utveckla dessa mediciner.