Video: På 1950-talet, Bävrar Reste Med Fallskärm

0
261

Steve, via Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0

Amerikansk Bäver

För en härlig stund i mitten av förra århundradet, och det verkade som om Amerikanerna släppa saker från flygplan kan lösa alla problem. Andra Världskriget slutade, en kämpande Berlin räddades från Kommunistiska blockaden, och i Idaho, bävrar flyttades av paratrooping ut på plan.

“Päls för Framtiden” är en pedagogisk film som gjorts kring 1950 av Idaho Fisk och Vilt Kommissionen. Det var nyligen återupptäckt, digitaliseras och släppas på YouTube av Idaho Department of Fish and Game och Idaho Historical Society. Nordamerika är en gång-gigantiska bäver befolkningen som drabbats hårt av päls handeln som följde Europeiska koloniseringen av kontinenten, men av 1940-talet upplevde en ny boom. Snarare än att bara döda de varelser, Idaho flyttade många bävrar till nya bäckar, där de trodde att de bävrar kan frodas. Efter att fånga bäver, de var ibland transporteras med bil eller bur och släpptes rakt ut i skogen.

Andra bävrar sattes i “beaver drop-boxes” och släpptes från himlen. Sorterade i par av ens vikt, bävrarna var taggade och sedan sätta i små trälådor.

Dessa lådor var lastas in i flygplan, tio per flygplan och fallskärmar anslutna till rutorna. Sedan, när flygplanet fick syn på en sjö eller bäck i behov av ett par bävrar, de släppte lådan i himlen. Bävrarna landat och kommit fram från sina trä-rider som förvirrad och frustrerad som man kan föreställa sig en främmande kidnappad skulle vara vid ett återvändande till jorden.

På något sätt, fallskärmshoppning var inte den konstigaste sak bävrar var fram till förra århundradet. Publicerad i Maj 1930 nummer av Popular Science, “Göra Bävrar Regel På Mars?” spekulerats i att liv på den Röda Planeten kan likna päls, arbetsnarkoman gnagare.

Tillbaka på jorden, Idaho flyttade inte bara bävrar men bisamråttor och martens, som också finns med i det hela, fantastiska, video nedan.

[AP]