Super-Sterke Materialet Inspirert Av Blekksprut Tenner Er Self-Healing

0
1304

Veikko Sariola et al, Vitenskapelige Rapporter, 2015

Materialet etter å ha blitt kuttet og grodd sammen igjen.

Et team av forskere ledet av ingeniører fra Penn State University har skapt det første materialet som helbreder seg selv i nærvær av vann, ifølge en studie som ble publisert i går i Vitenskapelige Rapporter. Materialet, som er inspirert av blekksprut tenner, kan bli brukt til å reparere enheter i vann-fylt miljøer som er vanskelig å få tilgang til, slik som det menneskelige legeme, eller bunnen av havet.

Forskerne hadde studert blekksprut’ ring tennene, noe som er unikt sterk og kan endre fase fra flytende til fast i nærvær av vann. Etter testing ring tenner prøver fra flere arter av blekksprut funnet over hele verden, forskere avdekket genetiske kode for proteiner som gjør at tennene til å helbrede seg selv når den er knust. De er da konstruert for bakterier å produsere proteiner, slik at de kunne gjennomføre flere tester.

Demirel Lab/Penn State via Penn State Nyheter

Ringen tenner av ulike arter av blekksprut

Forskerne så på proteiner i en gummiaktig plast ved å blande dem med et løsemiddel og la løsemiddelet fordamper. Den resulterende materialet kombinerer en myk, amorfe del av proteinet som gir plast sin selv-helbredende egenskaper og en mer strukturert ark av aminosyrer som gir den en solid struktur.

For å teste materialet er styrke, forskere klippe det, og deretter sette de to bitene sammen igjen med en dråpe vann. De fant at materialet helbredet beste på 113 grader Fahrenheit, litt varmere enn kroppstemperatur på kroppen, og med lett press fra en metall-verktøyet. Materialet var like sterk, og i stand til å holde den samme mengden av vekten før og etter at den ble kuttet.

Materiale som helbreder seg selv i nærvær av vann kan utvider brukbarheten av biomedisinsk implantater, eller vanskelig å få tilgang til fiberoptiske kabler på havbunnen som trenger reparasjon. Selvfølgelig, dette materialet er ikke på langt nær klar for dette programmet, og forskerne ikke teste om den konstante tilstedeværelsen av vann brytes plasten evne til å helbrede seg selv. Forskerne neste planlegger å studere hvordan teknologi kan bidra til å helbrede sår.

Korreksjon (9/3/2015, 10:35 am CET): Den opprinnelige historien uttalt at studien ble ledet av forskere ved University of Pennsylvania. Det bør være Penn State University, og har blitt korrigert. Våre bad!