Hoe Holografisch Geheugen Zal Werken

0
18

VOLGENDE PAGINA

In een holografisch geheugen apparaat, een laserstraal wordt in tweeën gesplitst en de twee resulterende balken met elkaar samenwerken in een crystal reports-medium voor het opslaan van een holografische replica van een pagina van gegevens. Zie meer foto ‘ s van het geheugen van de computer.

Apparaten die gebruik maken van licht voor het opslaan en lezen van gegevens zijn de ruggengraat van de opslag van gegevens voor bijna twee decennia. Compact discs revolutie in de opslag van gegevens in de vroege jaren 1980, waardoor multi-megabytes aan data worden opgeslagen op een schijf heeft een diameter van ongeveer 12 centimeter en een dikte van 1,2 mm. In 1997, is een verbeterde versie van de CD, genaamd een digital versatile disc (DVD), werd uitgebracht, waardoor de opslag van de full-length films op een disc.

Cd ‘s en Dvd’ s zijn de primaire data opslag methoden voor muziek, software, personal computing en video. Een CD 783 megabytes aan gegevens, die gelijk is aan ongeveer een uur en 15 minuten muziek, maar Sony heeft plannen om op 1,3 gigabyte (GB) hoge-capaciteit-CD. Een double-sided, double-layer DVD kan houden 15.9 GB aan data, dat is ongeveer acht uur aan films. Deze conventionele opslag mediums voldoen aan de huidige opslagbehoeften, maar opslag technologieën evolueren, om gelijke tred te houden met de toenemende vraag van de consument. Cd ‘s, Dvd’ s en magnetische opslag opslaan van de bits van informatie op het oppervlak van een opname-medium. Om het verhogen van de opslagcapaciteit, de wetenschappers zijn nu bezig met een nieuwe optische opslag methode, de zogenaamde holografische geheugen, dat verder gaat onder de oppervlakte en het volume van de opname-medium voor de opslag, in plaats van alleen de oppervlakte.

Drie-dimensionale data-opslag in staat zal zijn om meer gegevens worden opgeslagen in een kleinere ruimte en bieden een snellere data-overdracht keer. In dit artikel leert u hoe u een holografische opslag systeem gebouwd zou worden in de komende drie of vier jaar, en wat het zal duren om een desktop-versie van een dergelijke high-density-opslag systeem.