Hoe Holografisch Geheugen Zal Werken

0
19

Een Beetje Achtergrond

Vorig

VOLGENDE

Holografisch geheugen biedt de mogelijkheid van het opslaan van 1 terabyte (TB) aan data in een suiker-kubus-en kleinbedrijf kristal. Een terabyte aan gegevens is gelijk aan de 1.000 gb, 1 miljoen megabytes of gelijk aan 1 biljoen bytes. Gegevens van meer dan 1000 Cd ‘ s zou kunnen passen op een holografisch geheugen van het systeem. De meeste harde schijven slechts 10 tot 40 GB aan data, een kleine fractie van wat een holografisch geheugen van het systeem zou kunnen houden.

Polaroid wetenschapper Pieter J. van Heerden het eerst voorgesteld op het idee van holografische (drie-dimensionale) opslag in het begin van de jaren 1960. Een decennium later, wetenschappers aan de RCA Laboratoria aangetoond dat de technologie door het opnemen van 500 hologrammen in een ijzer-gedoteerde lithium-niobate crystal, en 550 hologrammen van hoge-resolutie beelden op een licht-gevoelige polymeer materiaal. Het ontbreken van goedkope onderdelen en de vooruitgang van de magnetische en de halfgeleidergeheugens geplaatst van de ontwikkeling van holografische opslag van gegevens in de wacht.

De afgelopen tien jaar, het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) en high-tech giganten IBM en Lucent Bell Labs hebben ertoe geleid dat de heropleving van de holografische herinnering ontwikkeling.