Hoe Holografisch Geheugen Zal Werken

0
17

De Basis

Vorig

VOLGENDE

Prototypes ontwikkeld door Lucent en IBM enigszins verschillen, maar de meeste holografische data opslag systemen (HDSS) zijn gebaseerd op hetzelfde concept. Hier zijn de basis componenten die nodig zijn voor de bouw van een HDSS:

  • Blauw-groene argon laser
  • Beam splitters voor gemorste de laserstraal
  • Spiegels om de laserstralen
  • LCD-scherm (ruimtelijke light modulator)
  • Lenzen focus van de laser balken
  • Lithium-niobate van de crystal-of fotopolymeer
  • Charge-coupled device (CCD -) camera

Als de blauw-groene argon laser is ontslagen, een beam splitter maakt twee balken. Een bundel, genaamd het object of signaal balk, rechtdoor, stuiteren op een spiegel en reizen door middel van een ruimtelijke-light modulator (SLM). Een van de SLM is een liquid crystal display (LCD) dat toont de pagina ‘ s van onbewerkte binaire gegevens zo duidelijk en donkere vakjes. De informatie op de pagina van de binaire code wordt uitgevoerd door het signaal straal rond om het licht-gevoelige lithium-niobate kristal. Sommige systemen maken gebruik van een fotopolymeer in plaats van het kristal. Een tweede bundel, genaamd de referentiestraal, schiet uit de kant van de beam splitter en neemt een aparte pad naar het kristal. Wanneer de twee balken aan de interferentie patroon dat wordt gemaakt, die slaat de gegevens die door het signaal balk in een specifiek gebied in de crystal — de data wordt opgeslagen in de vorm van een hologram.Deze twee schema ‘ s laten zien hoe de informatie wordt opgeslagen en opgehaald in een holografische data opslag systeem.

Foto met dank Lucent Technologies

Een voordeel van een holografisch geheugen van het systeem is dat een hele pagina van de gegevens kan worden opgehaald snel en in één keer. Om op te halen en te reconstrueren in de holografische pagina van gegevens die zijn opgeslagen in het kristal, de referentiestraal scheen in het kristal op precies dezelfde hoek waarop het ingevoerd op te slaan die pagina van gegevens. Elke pagina van de data wordt opgeslagen in een ander gedeelte van het kristal, gebaseerd op de hoek waarmee de referentie-straal raakt. Tijdens de wederopbouw, de lichtbundel zal worden diffracted door de kristallen om de recreatie van de originele pagina werd opgeslagen. Dit gereconstrueerde pagina wordt dan geprojecteerd op de charge-coupled device (CCD -) camera, die interpreteert en stuurt de digitale informatie op een computer.

Het belangrijkste onderdeel van een holografische data opslag systeem, is de hoek die de tweede referentie bundel is ontslagen bij de crystal reports het ophalen van een pagina van gegevens. Het moet overeenkomen met de oorspronkelijke verwijzing hoek van de lichtbundel precies. Een verschil van slechts een duizendste van een millimeter zal resulteren in het falen om op te halen die pagina van gegevens.