Hoe Holografisch Geheugen Zal Werken

0
16

Desktop Holografische Opslag Van Gegevens

Vorig

VOLGENDE

Na meer dan 30 jaar onderzoek en ontwikkeling, een desktop holografische opslag systeem (HDSS) is dicht bij de hand. Begin van de holografische data-opslag-apparaten hebben een capaciteit van 125 GB en een snelheid van ongeveer 40 MB per seconde. Uiteindelijk, deze apparaten kunnen een opslagcapaciteit van 1 TB en overdrachtsnelheden van meer dan 1 GB per seconde — snel genoeg voor de overdracht van een complete DVD film in 30 seconden. Waarom heeft het zo lang geduurd voor het ontwikkelen van een HDSS, en wat is er te doen?

Toen het idee van een HDSS voor het eerst werd voorgesteld, de onderdelen voor de bouw van een dergelijk apparaat waren veel groter en duurder. Bijvoorbeeld met een laser voor een dergelijk systeem in de jaren 1960 zou zijn 6 meter lang. Nu, met de ontwikkeling van de consumer electronics, een laser vergelijkbaar met die in de CD-spelers gebruikt kunnen worden voor de HDSS. Lcd ‘ s waren niet eens ontwikkeld tot 1968, en de eerste die waren erg duur. Vandaag, Lcd ‘ s zijn veel goedkoper en meer complex dan 30 jaar geleden ontwikkeld. Bovendien, een CCD-sensor niet beschikbaar tot en met de laatste tien jaar. Bijna de hele HDSS apparaat kan nu worden gemaakt van off-the-shelf componenten, wat betekent dat het kan worden in massa geproduceerd.

Hoewel HDSS onderdelen zijn makkelijker aan te komen vandaag dan ze waren in de jaren 1960, er zijn nog wat technische problemen die moeten worden uitgewerkt. Als er bijvoorbeeld te veel pagina ‘ s zijn opgeslagen in een crystal, de sterkte van elk hologram is afgenomen. Als er te veel hologrammen opgeslagen op een kristal, en de referentie-laser gebruikt voor het ophalen van een hologram is niet geschenen op de exacte hoek, een hologram zal pick-up een stuk van de achtergrond van de andere hologrammen opgeslagen rond. Het is ook een uitdaging voor het uitlijnen van al deze componenten in een low-cost systeem.

Onderzoekers zijn ervan overtuigd dat technologieën zullen ontwikkeld worden in de komende twee of drie jaar te voldoen aan deze uitdagingen. Met deze technologieën op de markt, zult u in staat om de aankoop van de eerste holografische geheugen spelers door de tijd “Star Wars: Episode II” is uitgebracht op huis 3-D-schijven. Deze DVD als cd hebben een capaciteit van 27 keer groter dan de 4,7 GB Dvd ‘ s die vandaag beschikbaar zijn, en het spelen van het apparaat zou hebben gegevens wisselkoersen 25 keer sneller dan de huidige snelste DVD-spelers.

Voor meer informatie over het holografisch geheugen en verwante onderwerpen, bekijk de links hieronder.

Gerelateerde Artikelen HowStuffWorks

 • Hoe Bytes en Bits Werk
 • Hoe Compact Discs Werk
 • Hoe Het Geheugen Van De Computer Werkt
 • Hoe Dvd ‘ S Werk
 • Hoe Blu-ray Discs Werk
 • Hoe Hard Disks Werken
 • Hoe Lasers Werken
 • Hoe Digitale Camera ‘ S Werken

Nog Meer Leuke Links

 • Bell Labs: High-Density Holografische Opslag Van Gegevens
 • Met De Hand Getekende Hologrammen
 • Holografische opslag van gegevens (IBM, Tijdschrift voor Onderzoek en Ontwikkeling)
 • IBM: Holografische Opslag van Gegevens
 • Holografisch Geheugen