Hoe WAP Werkt

0
16

Wireless Markup Language

Vorig

VOLGENDE

WAP maakt gebruik van Wireless Markup Language (WML), die de Handheld Apparaat Markup Language (HDML), ontwikkeld door Phone.com.

WML kan ook trace heeft zijn wortels in eXtensible Markup Language (XML). Een markup-taal is een manier van het toevoegen van informatie aan uw inhoud dat vertelt het apparaat te ontvangen van de inhoud wat te doen. De bekendste markup taal HTML (Hypertext Markup Language). In tegenstelling tot HTML, WML, wordt beschouwd als een meta-taal. In principe, dit betekent dat naast het verstrekken van voor gedefinieerde tags, WML, kunt u het ontwerp van uw eigen markup taal componenten. WAP staat ook het gebruik van standaard Internet protocollen zoals UDP, IP en XML.

Er zijn drie belangrijke redenen waarom draadloos Internet moet het Wireless Application Protocol:

  • Transfer snelheid
  • De grootte en de leesbaarheid
  • Navigatie

De meeste mobiele telefoons en Web-enabled Pda ‘ s hebben een data-overdrachtssnelheid van 14,4 Kbps of minder. Vergelijk dit met een typische 56 Kbps-modem, kabelmodem of een DSL-verbinding. De meeste Webpagina ‘ s zijn vandaag de dag vol met graphics die een ondraaglijk lange tijd te downloaden op 14,4 Kbps. Draadloos Internet inhoud is meestal tekst-gebaseerde om dit probleem op te lossen.

De relatief kleine omvang van het LCD-scherm op een mobiele telefoon of PDA presenteert een andere uitdaging. De meeste Webpagina ‘ s zijn ontworpen voor een resolutie van 640 x 480 pixels, wat prima is als je aan het lezen bent op een desktop of een laptop. Gewoon de pagina past niet op een draadloze apparaat weergegeven, die zouden kunnen worden 150×150 pixels. Ook de meerderheid van de draadloze apparaten die gebruik maken van monochrome schermen. Pagina ‘ s zijn moeilijker te lezen wanneer het lettertype en achtergrond kleuren worden soortgelijke tinten van grijs.

Navigatie is een ander probleem. Je baant je een weg door middel van een Web-pagina met punten en klikken met een muis, maar als u een draadloos apparaat, gebruik je vaak de ene kant naar de bladertoetsen te drukken.

WAP neemt elk van deze beperkingen rekening en biedt een manier om te werken met een typische draadloze apparaat.

SHARE
Previous articleHoe WAP Werkt
Next articleHoe WAP Werkt