Hoe WAP Werkt

0
20

Wireless Application Protocol

Vorig

VOLGENDE

WAP-protocol stack

Hier is wat er gebeurt wanneer u een Web site met behulp van een WAP-apparaat:

 • Je zet het apparaat aan en open de mini-browser.
 • Het apparaat zendt een radiosignaal uit, op zoek naar service.
 • Een verbinding is gemaakt met uw serviceprovider.
 • U kiest een Web-site die u wilt bekijken.
 • Een aanvraag wordt verzonden naar een gateway-server met behulp van WAP.
 • De gateway server haalt de informatie via HTTP van de website.
 • De gateway-server codeert voor de HTTP-gegevens als WML.
 • De WML-gecodeerde gegevens naar uw apparaat gestuurd.
 • Zie je de draadloze Internet-versie van de Web pagina die u hebt geselecteerd.

Voor het maken van draadloos Internet content van een website maakt speciale alleen-tekst-of lage-graphics versies van de site. De data wordt verzonden in HTTP vorm door een Web server naar een WAP-gateway. Dit systeem omvat de WAP-encoder, script compiler en protocol adapters om te zetten in de HTTP-informatie aan WML. De gateway stuurt de geconverteerde gegevens naar de WAP-client op uw draadloze apparaat.

Wat gebeurt er tussen de gateway en de cliënt is gebaseerd op kenmerken van de verschillende onderdelen van het WAP-protocol stack. Laten we een kijkje nemen op elk deel van de stack:

 • WAE – Het Wireless Application Environment bevat de gereedschappen die draadloos Internet content-ontwikkelaars gebruiken. Deze omvatten WML en WMLScript, dat is een scripting taal die gebruikt wordt in combinatie met WML. Het veel functies zoals Javascript.
 • WSP – De Draadloze Sessie Protocol bepaalt of een sessie tussen het apparaat en het netwerk om verbinding-georienteerde of verbindingsloze. Wat is dit eigenlijk over praten is of het apparaat moet praten heen en weer met het netwerk tijdens een sessie. In een connection-oriented sessie-gegevens doorgegeven in beide richtingen tussen het apparaat en het netwerk; WSP stuurt het pakket naar de Draadloze Transactie Protocol laag (zie hieronder). Als de sessie is verbindingsloze, meestal gebruikt wanneer er informatie wordt uitgezonden of gestreamd uit het netwerk van het apparaat, dan WSP stuurt het pakket naar de Draadloze Datagram Protocol laag (zie hieronder).
 • WTP – De Draadloze Transactie Protocol fungeert als een verkeersagent, het bijhouden van de gegevens stroomt in een logische en vloeiende manier. Het bepaalt ook hoe te classificeren elke transactie aanvraag: Betrouwbare twee-weg Betrouwbare one-way Onbetrouwbaar one-way De WSP en WTP lagen corresponderen met HTTP (Hypertext Transfer Protocol) in het TCP/IP protocol suite.
 • WTLS Wireless Transport Layer Security biedt veel van dezelfde veiligheidskenmerken gevonden in het Transport Layer Security (TLS) deel van de TCP/IP. Het controleert de integriteit van data, biedt codering en voert de client en de server-en gebruikersverificatie.
 • WDP – De Draadloze Datagram Protocol werkt in combinatie met de netwerkaanbieder laag (zie hieronder). WDP maakt het gemakkelijk om zich aan te passen WAP een verscheidenheid van dragers, omdat dat alles moet veranderen is de informatie te handhaven op dit niveau.
 • Netwerk vervoerders – Ook wel dragers, deze kan een van de bestaande technologieën die draadloze providers te gebruiken, zolang de informatie wordt verstrekt op de WDP niveau WAP-interface met de drager.

Zodra de informatie is ontvangen door de WAP-client, wordt het doorgegeven aan de mini-browser. Dit is een kleine applicatie die is ingebouwd in de draadloze apparaat dat zorgt voor de interface tussen de gebruiker en het draadloos Internet.

De mini-browser is niet voorzien van iets meer dan basic navigatie. Draadloos Internet is nog een lange weg dat het een echt alternatief voor de normale Internet. Het is echt gepositioneerd nu voor mensen die behoefte hebben aan de mogelijkheid om verbinding te maken, ongeacht waar ze zijn. Het WAP-Forum is voortdurend bezig met de specificaties van de WAP-standaard om ervoor te zorgen dat het evolueert in een tijdige en bruikbare manier.

Voor meer informatie over draadloos Internet en verwante onderwerpen, bekijk de links hieronder!

Gerelateerde Artikelen HowStuffWorks

 • Hoe Wifi Werkt
 • Quiz Hoek: WiFi-Quiz
 • Hoe Draadloos Internet Kaarten Werken
 • Hoe Gemeentelijke WiFi Werkt
 • Hoe Werkt WiMAX
 • Hoe vast zijn wij?
 • Hoe Web-Servers Werken
 • Hoe Mobiele Telefoons Werken
 • Hoe Pda ‘ S Werk
 • Hoe de Infrastructuur van het Internet Works
 • Hoe werkt een satelliet-Internet werkt het?
 • Wat zijn de meest bekabelde landen in de wereld?

Nog Meer Leuke Links

 • WAP-Forum
 • WAP-FAQ
 • WAPsight.com – bevat dagelijks nieuws en ontwikkelingen
 • Mobiele WAP-NG: Over het wireless application protocol
 • Nokia: Wireless Application Protocol
 • IEC: Wireless Application Protocol (WAP)
 • PCWorld.com: Wireless Application Protocol
 • WAP-Dragers