Hoe Web Animatie Werkt

0
17

Animated GIFs

Vorig

VOLGENDE

Een van de grootste innovaties in de geschiedenis van het Internet is de mogelijkheid tot het integreren van foto ‘ s en andere afbeeldingen met tekst op een webpagina. De illustraties komen in de vorm van een bitmap-bestanden. Een bitmap-bestand beschrijft gewoon de kleur van elke pixel in de afbeelding. Voor het verlagen van het bestand grootte van deze bitmap afbeeldingen, verschillende technieken worden gebruikt voor het comprimeren van de beeldgegevens. Meestal, websites post dit soort beelden als JPEG-bestanden of GIF-bestanden.

Animatie is gewoon een reeks stilstaande beelden weergegeven in de volgorde, dus de meest voor de hand liggende manier voor het toevoegen van animatie aan een Web site is het plaatsen van een serie van bitmap afbeeldingen, die de browser van de gebruiker verschijnt in de reeks. Dit soort van animatie, de zogenaamde GIF-animatieof GIF89, was de eerste Web-animatie te vangen, en het is nog steeds erg populair vandaag de dag.

De belangrijkste voordelen van GIF-animaties zijn dat het voor u heel eenvoudig om mee te werken en het wordt automatisch herkend door de meeste webbrowsers. Met een shareware programma, zoals GIF construction set voor Windows of GifBuilder voor Macintosh, alles wat je hoeft te doen is de individuele bitmap afbeeldingen, die in de frames van de animatie. U boekt dan het bestand en de code van de tag voor de afbeelding, net zoals u zou doen met een gewone statische GIF.

Het nadeel is dat je moet houden van de animatie vrij eenvoudig om de grootte van het bestand naar beneden. Immers, elke frame is een full-bitmap-afbeelding. Vier eenvoudige beelden overbrengen zeer gemakkelijk voor de meeste gebruikers, maar als je op iets van 20 frames, uw bestand grootte kunnen worden te groot. En je kunt niet eens volbrengen heel veel met 20 frames — de vloeiende animatie zien we in films omvat ten minste 24 stilstaande beelden elke seconde — dus animated GIFs zijn vrij beperkt. Om een film te maken van een aanzienlijke lengte, je moet een vrij grote sprongen tussen elk frame, wat betekent dat de animatie is niet erg vloeibaar, zoals je kunt zien in het voorbeeld hieronder.

De individuele frames in een geanimeerde GIF.De uiteindelijke animatie.

Dit is een uitstekende illustratie van een eenvoudig concept, of slechts het toevoegen van een aantal in het oog springende decoraties die voor uw site; maar voor Web designers en Web gebruikers vonden het volstrekt ontoereikend is voor de communicatie meer complexe ideeën of het toevoegen van een echt gevoel van beweging aan Web sites. Bovendien, u kunt geen geluid toevoegen aan een animatie GIF.