Google reformer sexuella tjänstefel regler – Canadian Business – Din Källa För Business News

0
13

SAN FRANCISCO — Google lovar att vara mer kraftfulla och öppen om sin hantering av sexualbrott fall, efter en vecka med hög betalas ingenjörer och andra gick ut i protest över sin mansdominerad kultur.

VD Sundar Pichai stavas ut koncessioner i en e-post som skickas från torsdag till Google-anställda. Den del av ånger kom en vecka efter att den tekniska jätte arbetstagare lämnade sin skåp i dussintals kontor runt om i världen för att protestera mot ledningens behandling av ledande befattningshavare och andra manliga arbetstagare som anklagas för sexuella trakasserier och andra tjänstefel att involvera män. Protesten är arrangörerna beräknade cirka 17 000 arbetare deltog i strejken .

“Google’ s ledare, och jag har hört din feedback och har flyttats av de berättelser som du har delat,” Pichai skrev i sin e-post. “Vi inser att vi har inte alltid fått allt rätt i det förflutna, och vi är uppriktigt ledsen för det. Det är tydligt att vi behöver göra några förändringar.” Pichai e-post var som erhålls genom Associated Press.

Google har böjt sig en av demonstranternas krav genom att släppa obligatorisk skiljedom av alla sexualbrott fall. Som nu kommer att vara frivilligt enligt den nya politiken. Det speglar en förändring av ride-hyllar-tjänsten Uber efter klagomål från sina kvinnliga anställda har föranlett en intern utredning har avslutat sin rang hade blivit förgiftad av skenande sexuella trakasserier

Google kommer också att ge mer detaljer om sexuella tjänstefel fall i den interna rapporteringen finns tillgängliga för alla anställda. De uppdelningar som kommer att omfatta det antal fall som var motiverade inom olika avdelningar i företaget och en lista över de typer av straff som utdöms, inklusive avskedanden, lönesänkningar och uppdrag rådgivning.

Företaget är också att intensifiera sin träning som syftar till att förebygga fel, som kräver att alla anställda ska gå igenom processen per år i stället för vartannat år. De som halkar efter i sin utbildning, inklusive ledande befattningshavare, kommer att vara dinged i deras årliga medarbetarsamtal, vilket ger en fläck som skulle kunna sänka deras löner och göra det svårare att få främjas.

Reformerna är den senaste nedfall från ett bredare samhälleligt motreaktion mot mäns utnyttjande av kvinnor underordnade i affärer, underhållning och politik — en rörelse som har gett upphov till den “MeToo” hashtag som ett tecken på enhet och en uppmaning till förändring.

Google fick fångas i hårkorset för två veckor sedan efter att New York Times detaljerade anklagelser om sexuella tjänstefel om skaparen av Googles Android programvara, Andy Rubin. Tidningen sade Rubin fick en $90 miljoner avgångsvederlag under 2014 efter Google slutsatsen att anklagelserna var trovärdig. Rubin har nekat till anklagelserna.

Precis som sin Silicon Valley kamrater, Google har redan erkände öppet att dess personal är alltför starkt koncentrerad med vita män och Asiatiska män, särskilt i de högsta betala verkställande och dator programmering jobb. Kvinnor står för 31 procent av Googles anställda över hela världen, och det är lägre för ledarskap.

Kritiker anser att snedfördelningen mellan män och kvinnor som skapade en “brogammer” kultur liknar en college broderskap hus som behandlar kvinnor som sexobjekt. Som en del av sin pågående insatser, Google nu kommer att kräva att minst en kvinna eller en icke-Asiatiska etniska minoriteter att inkluderas på listan över kandidater för verkställande jobb.

Google inte ta itu med ännu en av demonstranternas missnöje eftersom det anser att det inte har meriter. De protesterande krävde att kvinnor skall betalas samma som män för att utföra liknande arbete, något som Google har konsekvent hävdat att det har gjort i år.

Michael Liedtke, Associated Press