Hoe Interplanetaire Internet Werkt

0
16

De bedrading van de Zonne-energie Systeem

Vorig

VOLGENDE

Zes microsatellieten zoals deze kunnen worden geplaatst in een lage baan om Mars te verhogen rendement van gegevens van Mars-missies.

Foto met dank aan NASA / JPL

Neem een kijkje op de in 1997 op de Mars Pathfinder rover missie en je zal begrijpen ruimteverkenners een interplanetaire Internet voor deep space communications. De gegevens van de Pathfinder druppelde terug tegen een gemiddelde prijs van ongeveer 300 bits per seconde tijdens zijn missie. Het meest waarschijnlijk, uw computer kan de overdracht van gegevens ten minste 200 keer sneller dan dat. Een Internet-tussen Mars en de Aarde zou waarschijnlijk resulteren in een data transfer rate van 11.000 bits per seconde. Dat is nog steeds veel trager dan uw computer transfer rate, maar het zou genoeg zijn om terug te sturen meer gedetailleerde beelden van de Mars. Mars Netwerk van onderzoekers denken dat de transfer rate uiteindelijk zou kunnen gaan om ongeveer 1 Megabyte (8,288,608 bits per seconde en toestaan dat iemand om een virtuele reis naar Mars.

Een interplanetaire Internet is als de Aarde Internet op een grote schaal en met een aantal verbeteringen. Hier zijn de drie fundamentele onderdelen van de voorgestelde interplanetaire Internet:

  • NASA ‘ s Deep Space Network (DSN).
  • Een zes-satelliet constellatie rond Mars.
  • Een nieuw protocol voor het overbrengen van gegevens.De DSN array van antennes zou worden gebruikt voor het verzenden en ontvangen van gegevens via de interplanetaire Internet.

Foto met dank aan NASA / DSN

De DSN is het internationale netwerk van antennes die gebruikt worden door de NASA om gegevens bij te houden en controle navigatie van de interplanetaire ruimtesonde. Het is ontworpen om te zorgen voor continue radio communicatie met het ruimtevaartuig. Echter, recente missies hebben verloren communicatie met de DSN, met inbegrip van de Mars Climate Orbiter en de Mars Polar Lander missies in 1999. Er zijn drie algemene voorzieningen, in Californië, Australië en Spanje, die de DSN. Elke faciliteit is uitgerust met een 111-voet (34 meter) diameter hoog rendement antenne, een 111-meter breedte waveguide antenne (drie in Californië), één van 85 voet (26 meter) antenne, een 230 voet (70 meter) antenne en een 36 voet (11 meter) antenne.

In een interplanetaire Internet, de DSN zal de Aarde gateway of portal op Internet. In een artikel gepubliceerd door de MITRE Corp., een bedrijf dat de financiering van het Interplanetair Internet Studie, onderzoekers suggereren dat de DSN ‘ s antennes kan worden gewezen op Mars te sluiten Aarde en Mars voor tenminste 12 uur per dag. Satellieten in een baan rond Mars moet een full-time verbinding tussen de twee planeten. Een Mars rover, de sonde of de menselijke kolonie zal een Mars portaal naar de interplanetaire Internet.

Onder het Mars-Netwerk plan, de DSN zal interageren met een constellation van de zes microsatellieten en een grote Marsat satelliet geplaatst in een lage baan om Mars. Deze zes microsats zijn relais satellieten voor ruimtevaartuig op of in de buurt van het oppervlak van de planeet, en ze zullen meer gegevens terug te komen van Mars-missies. De Marsat verzamelen van gegevens van elk van de kleinere satellieten en de straal naar de Aarde. Zij zal ook de Aarde en in de verte de ruimtevaartuig verbonden continu en zorgen voor een hoge bandbreedte en video van de planeet, volgens Mars Netwerk ambtenaren. NASA kan lancering van een microsat als vroeg als in 2003, met de zes-microsat sterrenbeeld een baan om Mars 2009. In 2007, de Marsat is gepland om te worden geplaatst in een iets hogere baan dan de constellatie. Al deze data zijn nog zeer voorlopig.

Programmeurs zijn het ontwikkelen van een Internet file transfer protocol om het verzenden van de berichten en het overwinnen van vertragingen en onderbrekingen. Dit protocol zal fungeren als de ruggengraat van het hele systeem veel als het Internet protocol (IP) en het transmission control protocol (TCP) werken op Aarde. IP-en TCP, mede-ontwikkeld in de jaren 1970 door Dr. Vinton Cerf, zijn de messenger-service voor onze Aarde-gebaseerde Internet. Deze twee protocollen breken verzonden berichten in pakketten van kleine eenheden en leid hen naar een bepaalde bestemming.

Cerf is een onderdeel van het team van wetenschappers die de ontwikkeling van een nieuw protocol in te schakelen betrouwbare bestandsoverdracht over de lange afstanden tussen de planeten en ruimteschepen. Deze nieuwe ruimte protocol moet houden van de Internet loopt zelfs indien sommige pakketten van gegevens die verloren zijn gegaan tijdens de verzending. Het moet ook blokkeren het geluid dat wordt opgepikt bij het oversteken van miljoenen kilometers. Een idee voor de ruimte protocol heet het pakket transfer protocol (PTP), die voor het opslaan en doorsturen van de gegevens aan de poort van elke planeet. Het protocol zou het proces een verzoek om informatie verzonden naar een gateway en doorsturen naar een definitieve bestemming. De gateway zou dan controleren, verwerken en doorsturen van informatie terug over het pad kwam.