Hoe Web Animatie Werkt

0
16

Dynamische HTML

Vorig

VOLGENDE

Zoals we hebben gezien, het grootste probleem met de GIF-animatie is dat elk frame van de “film” verzwaart de totale grootte van de bestanden. Een manier om dit probleem te elimineren individuele frames volledig. In plaats daarvan, vertel je de computer gewoon om een stilstaand beeld en het verplaatsen over het scherm. In een zin, u kunt dit doen met uw computer de hele tijd, wanneer u de cursor over het scherm met uw muis.

Oorspronkelijk werden Webpagina ‘ s, voor het grootste deel, statische bestanden op te nemen — dat is, zodra u ze geladen hebben ze vrij veel hetzelfde gebleven. Dit is inherent in hypertext markup language (HTML), de basic programmeertaal van Webpagina ‘ s. HTML bestaat in principe uit eenvoudige tags die aan een Web browser weergave van Webpagina elementen.

Als het Internet blijven evolueren, Web ontwerpers vonden dit statische kwaliteit redelijk te beperken. Ze wilde het toevoegen van dynamische content op hun websites-dat is, de inhoud zou kunnen veranderen wanneer de gebruiker al had gedownload van een bepaalde Webpagina. Dynamische HTML of dHTML, is de termijn voor de software technologie die dit mogelijk maakt. DHTML-inhoud is eigenlijk geproduceerd door middel van een aantal complexe scripting) talen, zoals Javascript, om toegang te krijgen tot het document object model van uw Internet browser. Kortom, het document object model (DOM) regelt alles over hoe een browser een Webpagina. Deze dagen, bijna alle gebruikers hebben browsers die bloot de DOM te scripting talen, zodat dit script kan veranderen HTML-elementen (wijzigen van de kleur van de tekst als je met je muis over een woord, bijvoorbeeld).

DHTML is niet gemaakt met animatie in gedachten, maar het zal u laten veranderen HTML-elementen op een manier die beweging toegevoegd aan een Webpagina. Een dHTML-script kan gewoon vertellen de browser zodat het veranderen van de plaatsing van een bepaalde foto op de pagina, dus het draait rond het scherm. Als u dit doet met verschillende afbeeldingen, kunt u een reeks van grafische elementen om elkaar te maken interessante films.

Net als GIF-animatie, dHTML animatie wordt automatisch herkend door de meeste Web browsers, zonder dat de gebruiker hoeft te downloaden extra onderdelen. Het is echter vrij lastig om te maken dHTML-inhoud die op dezelfde manier werkt op alle browsers, dus dit soort animatie is niet zo eenvoudig als GIF-animatie. Eigenlijk codering van de animatie programma zelf is het heel moeilijk, maar er zijn gebruiksvriendelijke software toepassingen, zoals Macromedia Dreamweaver, dat het produceren van het juiste script code voor u.

DHTML is vrij beperkt in de animatie toepassingen, omdat alles in het echt te doen is om stilstaande beelden op het scherm. Het is veel meer vocht dan GIF-animatie, maar voor vele toepassingen, het is een veel minder effectieve manier van het weergeven van een afbeelding wijzigen. DHTML is vrijwel de limiet van een Web browser ingebouwde animatie vermogen. Om meer complexe animatie mogelijkheden tot het Internet, vernieuwers hadden om te komen met programma ‘ s die aangevuld met de browser van de gebruiker.

Java Applets

Een andere manier om de Web-animatie is door middel van het universele, netwerk-georiënteerde programmeertalen die bekend staat als Java. Met Java-programmeurs kunnen toepassingen maken die gebruikers downloaden uit het Internet. Java-enabled browsers maken gebruik van een virtual machine, een stuk software dat erkent de Java taal en vertaalt het voor de computer van de gebruiker system (Windows, MacOS, Unix). De virtuele machine is in principe een soort van plug-in, en het moet worden geïnstalleerd in uw browser.

Java Web content is over het algemeen gemaakt als programma ‘ s zogenaamde applets. Applets zijn niet compleet software toepassingen — ze werken alleen in combinatie met een browser. Er zijn allerlei dingen webdesigners doen met applets, en een van de meest populaire toepassingen is de animatie. De belangrijkste voordelen van Java is dat het werkt op alle besturingssystemen en het is zeer flexibel. U kunt het maken van een animatie programma, dat trekt eenvoudige vector vormen voor de individuele frames, of een die gebruik maakt van bitmap-afbeeldingen. Java is bijzonder geschikt voor het creëren van interactieve animaties en combineert animatie met andere Web pagina-elementen. Voor meer informatie over Java, kijk Hoe computerprogramma ‘ s Werken.