Hoe Web Animatie Werkt

0
12

Plug-ins

Vorig

VOLGENDE

In de vroege jaren ’90, het Internet echt begon af te nemen in populariteit, en het aantal websites omhooggeschoten. Er was ineens een grote verscheidenheid van mensen die het produceren van Web pagina ‘ s, en ze had alle soorten van multimedia-inhoud die ze wilden zijn. In plaats van te proberen te veranderen browsers te herkennen en weergeven van deze verschillende vormen van content, Web vernieuwers lanceerde het idee van browser plugins.

Plugins zijn programma ‘ s die werken met uw browser om te lezen en het spelen van een bepaald type bestand. Ze zijn relatief kleine stukjes software, dus het maakt gebruikers niet altijd om ze te downloaden uit het Internet. Ze zijn specifiek ontworpen om te werken met een bepaald type bestand, zodat hij kan doen een heleboel dingen die een basic browser kan dit niet.

Video

Streaming video in het algemeen maakt gebruik van een plug-in aanpak, waarmee je video content op het web. Web video kunt opnemen, geluid en nog veel meer uitgebreide animatie.

Deze dagen, de ontwerpers van het Web kan met behulp van dHTML scripts om te detecteren of u een bepaalde plug-in. Als je het niet hebt, zal uw browser een bericht weergegeven dat zegt dat u het downloaden van de plug-in. Dit is afhankelijk van de toepassing, maar het duurt vaak een goede tijd om te gaan door het hele proces, dat is een duidelijk nadeel van het hanteren van animatie op deze manier. Als u al de plug-in, de meeste browsers zal u beginnen met het spelen van de film zo spoedig genoeg van het bestand begint te downloaden.

Verschillende plugins werken op verschillende manieren. Video speler toepassingen, zoals QuickTime en Media Player toon een opeenvolging van stilstaande beelden, net als een GIF-animatie of een film op video, maar ze zijn in staat tot het doorsturen van de beelden sneller door compressie en streaming . Compressie is het proces van de vereenvoudiging van de informatie die een afbeelding, zodat de bestandsgrootte afneemt. Streaming betekent gewoon dat de speler begint met de weergave van de inhoud voordat het hele bestand is gedownload.

Zelfs met deze vermogens, deze soort van film duurt lang om te downloaden of heeft een slechte kwaliteit als je een trage verbinding hebt.

Flash-en Shockwave –

Veruit de meest gebruikte plugins voor het omgaan met animatie, Flash en Shockwave, zowel van Macromedia. Deze zijn gebaseerd op vectoren 2-D animatie kijkers. De volgende paragrafen bespreken Flash en Shockwave in detail.

 

Een Flash-animatie van onze boomerang artikel.

Een Flash-animatie van onze boomerang artikel.