Hoe Web Animatie Werkt

0
19

Flash-en Shockwave –

Vorig

VOLGENDE

Macromedia heeft veel succes met twee nauw verwante formaten, Flash en Shockwave. Flash is nu het standaard formaat voor de rijke animatie op het Web, en Shockwave is een erg populair formaat voor de presentatie van de meer complexe inhoud met animaties. In tegenstelling tot de Real Player en QuickTime-bestanden, Flash en Shockwave films daadwerkelijk verschijnen als onderdeel van de Web pagina en beschikken over een hoge mate van interactiviteit, net als een eenvoudige HTML-pagina. De Shockwave-speler speelt niet alleen animatie, maar erkent ook input van de gebruiker en vervolgens bepaalt hoe de browser reageert.

 

Een interactieve Flash-film van onze onderzeeboot artikel. Klik op de knoppen om de sub oppervlak en onderduiken.

Een interactieve Flash-film van onze onderzeeboot artikel. Klik op de knoppen om de sub oppervlak en onderduiken.

Flash en Shockwave zijn niet de enige formaten voor dit soort van animatie, maar ze hebben gevangen op meer dan enig ander soortgelijk format. Flash in het bijzonder succesvol is geweest, omdat het wordt geleverd met de meeste browsers en kan overbrengen vloeistof, aantrekkelijke animatie zeer snel.

Snelle Download Tijd

Er zijn een paar verschillende factoren die snelle download tijd mogelijk. Ten eerste is er de aard van de vele Flash-bestanden en Shockwave-bestanden. In tegenstelling tot het GIF-animatie, Flash-en Shockwave-bestanden zijn grotendeels vector-gebaseerd. Dit betekent dat in plaats van het opslaan van het beeld als een serie van pixel waarden, de authorware programma beschrijft het beeld als een reeks van lijnen en vormen, die het registreert als wiskundige waarden. Een rechte lijn, bijvoorbeeld, wordt beschreven door de hoek van de klim, het coördineren positie in relatie tot de andere vormen, en de lengte in verhouding tot de andere vormen. Het beschrijven van beelden op deze manier kan het programma op te slaan grote delen van een afbeelding — secties die kunnen bestaan uit honderden pixel in een bitmap bestand — als een paar cijfers. Zowel Shockwave en Flash kunt ook gebruik maken van bitmap afbeeldingen, die webmasters kunnen condenseren en de schaal te houden, bestandsgrootte klein is. Deze bitmap afbeeldingen kunnen ook worden verplaatst over het scherm door paden, net als stilstaande beelden bewegen in de dHTML-animatie, die helpt om de totale grootte van de bestanden naar beneden. De meeste Flash-bestanden zijn volledig vector-gebaseerd, maar dat maakt ze bijzonder snel te laden.

Wanneer je foto ‘ s worden geproduceerd op deze manier vermindert het aantal frames dat de animator heeft te maken. Flash-en Shockwave-technologie kunt maken tween kaders zeer gemakkelijk tussen vector-gebaseerd keyframesdoor het berekenen van de verandering in de geometrische gegevens tussen de twee beelden. Dit neemt veel minder ruimte in dan de rechte bitmapped animatie, die is op te slaan van elk frame als een unieke uitstraling.

De andere belangrijke innovatie is de manier waarop de bestanden zijn eigenlijk uitgezonden. Flash-en Shockwave-bestanden worden gestreamd via het Internet, zodat de browser kunt beginnen met het spelen van de “film” voordat het hele bestand is gedownload. Net als een server stuurt de tekst van een Webpagina en vervolgens een foto-bestanden, met een Flash-site kan worden geconfigureerd voor het verzenden van een introductie film terwijl de rest van de Flash-inhoud wordt geladen. Webmasters kunnen de code van het bestand dat u in een browser start met het afspelen van de film eenmaal een bepaalde hoeveelheid van het bestand is gedownload. Dit is getimed, zodat elk deel van het bestand wordt verzonden voordat de film speelt in op dat punt. Dit is ook de manier waarop streaming video werkt.

Beschikbaarheid

Flash en Shockwave hebt gevangen op met zo veel internet gebruikers en ontwerpers van het Web grotendeels als gevolg van Macromedia ‘ s verspreiding strategie. Deze dagen, de plug-ins geleverd in combinatie met de grote Internet-browsers en besturingssystemen, en het is heel gemakkelijk om de gratis plug-in als u dit nog niet hebben gedaan. Alle installatieprocedures optreden in de achtergrond, zodat de gebruiker niet hoeft af te sluiten van de browser-programma voor een lange download-proces. De authorware is duur, maar het is direct beschikbaar.

Het is ook gemakkelijk om het bijwerken van de plug-ins, waardoor Macromedia voortdurend te ontwikkelen en distribueren van nieuwe technologie. Het bedrijf bewust ontworpen is de Flash-en Shockwave-spelers aan te passen aan toekomstige wijzigingen, zodat de gebruiker niet hoeft om iets te doen voor het bijwerken van de speler, maar het downloaden van het bestand. En aangezien deze bestanden zijn vrij klein in omvang, er is niet veel tijd om dit te doen. Bovendien, als een site detecteert dat u niet over de nieuwste versie van de plug-in voor uw browser zal u vertellen, en verwijzen u door naar de Macromedia website om de update te downloaden.

De verschillende animatie formaten op het Web hebben allemaal hun eigen sterktes en zwaktes. Maar veel webmasters gebruiken Flash, zelfs wanneer een andere indeling mogelijk beter aangepast aan hun behoeften, simpelweg omdat ze weten dat de meeste internet-gebruikers hebben reeds Flash vermogen; en als ze het niet, het is echt makkelijk voor hen om het te krijgen. De universaliteit van Flash en Shockwave leidt meer webmasters opnemen, Flash-inhoud, die verder verspreidt de aanvaarding van de formaten.