Hoe Web Animatie Werkt

0
17

Het Verschil Tussen Flash en Shockwave

Vorig

VOLGENDE

Flash en Shockwave software toepassingen bestrijken een groot deel van de dezelfde grond, en ze worden geproduceerd door hetzelfde bedrijf, maar er zijn een paar belangrijke verschillen. De meeste van deze zijn direct gerelateerd aan de oorsprong van de twee bestandsformaten. De directeur, de software applicatie gebruikt voor het maken van Shockwave-bestanden, is geweest rond voor een lange tijd, langer dan het Internet in zijn huidige vorm. Het was oorspronkelijk ontwikkeld voor het maken van dynamische inhoud voor CD-Rom ‘ s, en het is nog steeds voor dit doel gebruikt. De dynamische inhoud is meer populair geworden op het Internet, echter, bijgewerkte versies van de Directeur hebben ook meer functies die op maat Shockwave-bestanden voor gebruik op het Web.

Flash, aan de andere kant, werd gebouwd vanaf de grond opgebouwd voor gebruik op het Web. Macromedia aangepast Flash van Future Splash Animator, vector art animatie programma. Macromedia ‘ s versie was speciaal voor verzending via de telefoonlijn aansluitingen. Dus, in hun hart, Flash en Shockwave hebt twee verschillende specialiteiten. Zij hebben een aantal contrasterende sterke en zwakke punten:

  • Flash-bestanden sneller laden dan Shockwave-bestanden.
  • Shockwave is veelzijdiger. Kunt u meer complexe games, meer uitgebreide interactiviteit en meer gedetailleerde animatie.
  • U kunt gebruik maken van meer soorten bestanden met Shockwave. U zou bijvoorbeeld het importeren van een Flash-bestand naar een Shockwave-film, maar het werkt niet de andere manier rond.
  • Flash is meer universeel. Meer dan 90 procent van de gebruikers hebben de Flash plug-in geïnstalleerd is, terwijl iets minder dan 60 procent van de Shockwave plug-in.
  • Flash-creatie software is goedkoper. Directeur kosten iets minder dan $1.000, hoewel Flash kost ongeveer $400.
  • Flash is een open-source formaat. Iedereen kan zien hoe het werkt en is vrij om het aan te passen voor hun eigen doeleinden. Directeur gebruik maakt van een samengesteld bestand formaat, dus het is uiterst moeilijk om het programma te wijzigen.

Met elke software-update, zijn de twee formaten dichter en dichter bij elkaar. Shockwave heeft een betere Web mogelijkheden met elke versie en Flash krijgt meer veelzijdig. Uiteindelijk worden de twee formaten zal waarschijnlijk worden samengevoegd tot één omvattende indeling die bestaat uit de beste kwaliteiten van elk.

Deze inhoud is niet compatibel met dit apparaat.

Een film van de Flits van onze brandstofcel artikel.