Hur Bläckstråleskrivare Arbete

0
13

Heat vs. Vibrationer

Föregående

NÄSTA

Utsikt över munstycken på en termisk bubbla inkjet print head

Olika typer av bläckstråleskrivare bilda sina droppar av bläck på olika sätt. Det finns två huvudsakliga inkjet-teknik som för närvarande används av tillverkare av skrivare:

  • Termisk bubbla – som Används av tillverkare som Canon och Hewlett Packard, denna metod kallas vanligen bubble jet. I en termisk bläckstråleskrivare, lilla motstånd skapa värme, och denna värme förångar bläck för att skapa en bubbla. Som bubblan expanderar, några av bläck trycks ut ur ett munstycke på papper. När bubblan “pops” (kollapsar), ett vakuum skapas. Detta drar mer bläck i skrivhuvudet från patronen. En typisk bubble jet print head har 300 eller 600 små munstycken, och alla av dem kan skjuta en droppe samtidigt. Klicka på knappen för att se hur en termisk bubbla bläckstråleskrivare fungerar.
  • Piezoelektriska – Patenterad av Epson, denna teknik använder piezoelektriska kristaller. Kristallen är beläget på baksidan av bläck reservoar av varje munstycke. Kristallen får en liten elektrisk laddning som orsakar den att vibrera. När kristallen vibrerar inåt, det tvingar en liten mängd bläck ut ur munstycket. När det vibrerar ut, det drar lite mer färg i behållaren för att ersätta bläcket sprutas ut.

Detta innehåll är inte kompatibla med den här enheten.

Klicka på knappen för att se hur en piezoelektrisk bläckstråleskrivare fungerar.

Låt oss gå igenom utskriften för att bara se vad som händer.