Hur Bläckstråleskrivare Arbete

0
17

Klicka på "OK" för att Skriva ut

Föregående

NÄSTA

När du klickar på en knapp för att skriva ut, det är en sekvens av händelser som sker:

 1. Det program du använder skickar den data som ska skrivas till skrivardrivrutinen.
 2. Föraren översätter data till ett format som skrivaren kan förstå och kontroller för att se till att skrivaren är online och tillgängliga för att skriva ut.
 3. De data som skickas av föraren från datorn till skrivaren via det gränssnitt (parallell, USB, etc.).
 4. Skrivaren tar emot data från datorn. Den lagrar en viss mängd data i en buffert. Bufferten kan variera från 512 KB RAM (random access memory) till 16 MB RAM, beroende på modell. Buffertar är användbara eftersom de gör det möjligt datorn för att avsluta med tryckprocessen snabbt, istället för att behöva vänta till den aktuella sidan för att skriva ut. En stor buffert kan hålla ett komplext dokument eller flera grundläggande dokument.
 5. Om skrivaren har varit inaktiv en tid, det kommer normalt att gå igenom en kort rengöringscykel för att se till att skrivhuvudet(s) är rena. När rengöra cykeln är klar skrivaren är redo för att börja skriva ut.
 6. Kontroll krets aktiverar pappersmatning stegmotorer. Detta engagerar rullar som foder ett papper från pappersfacket/mataren i skrivaren. En liten utlösningsmekanismen i magasinet/feeder är deprimerad när det är på papper i magasinet eller mataren. Om avtryckaren inte är deprimerad, skrivaren lyser upp “slut på Papper” LED och skickar en varning till datorn.
 7. När papperet matas in i skrivaren och placeras i början av sidan, ut huvudet stepper motor använder bälte för att flytta skrivhuvudet montering på sidan. Motorn pauser för bara en liten bråkdel av en sekund varje gång att skrivhuvudet sprayer prickar av bläck som används på sidan och sedan flyttar en liten bit innan den stoppas igen. Detta inledande händer så snabbt att det verkar som en kontinuerlig rörelse.
 8. Flera punkter är gjorda vid varje stopp. Det sprutar CMYK-färger i exakta mängder för att göra någon annan färg som helst.
 9. I slutet av varje avslutat pass, papper foder stepper motor förskott papper en bråkdel av en tum. Beroende på inkjet-modellen, skrivhuvudet är återställt till början på sidan, eller, i de flesta fall helt enkelt byter riktning och börjar gå tillbaka över sidan som den skrivs ut.
 10. Denna process fortsätter tills sidan är utskriven. Den tid det tar att skriva ut sidan kan variera kraftigt från skrivare till skrivare. Det kommer också att variera beroende på sidans komplexitet och storlek av alla bilder på sidan. Till exempel en skrivare kan skriva ut 16 sidor per minut (PPM) svart text, men ta ett par minuter att skriva ut en full-färg, sida-och medelstora bilden.
 11. När utskriften är klar, skrivhuvudet är parkerad. Den pappersmatning stepper motor snurrar rullarna till slut trycka på den färdiga sidan i utmatningsfacket. De flesta skrivare idag använder bläck som är mycket snabb torkning, så att du omedelbart kan plocka upp bladet utan att smetas ut det.

I nästa avsnitt kommer du att lära dig lite mer om bläckpatroner och papper som används.