Hur fungerar satellit Internet fungera?

0
24

NÄSTA SIDA

Lär dig hur satellit-Internet fungerar och visa fler Internet-anslutning bilder.

Hur får du tillgång till Internet annat än ringa upp om du bor för långt från en telefon företagets kontor för DSL och det är ingen kabel-TV på din gata? Internetåtkomst via satellit kan vara värt att överväga. Det är perfekt för landsbygdens Internet – användare som vill ha tillgång till bredband. Satellit Internet inte använder sig av telefon-eller kabel-tv-system, men i stället använder sig av en parabolantenn för två-vägs (upp-och nedladdning) datakommunikation. Ladda upp hastigheten är ca en tiondel av 500 kbit / s nedladdningshastighet. Kabel-och DSL har högre nedladdningshastigheter, men satellit-system är cirka 10 gånger snabbare än ett vanligt modem.

Företag som erbjuder eller planerar att erbjuda två-vägs satellit Internet inkluderar StarBand, Pegasus Snabb, Teledesic och Tachyon. Tachyon tjänsten finns idag i Usa, Västra Europa och Mexiko. Pegasus Express är två-vägs version av DirecPC.

Två-vägs satellit Internet består av:

 • Ungefär en två-fots från tre fot maträtt
 • Två modem (upplänk och nedlänk)
 • Koaxialkablar mellan parabolen och modem

Nyckeln installation planering kravet är en klar vy söderut, eftersom de satelliter som kretsar runt jorden över ekvatorn området. Och, som satellit-TV, träd och kraftiga regn kan påverka mottagningen av Internet signaler.

Två-vägs satellit Internet använder Internet Protocol (IP) multicast – teknik, vilket innebär upp till 5,000 kanaler för kommunikation kan samtidigt vara betjänt av en enda satellit. IP-multicast sänder data från en punkt till många poäng (på samma gång) genom att data skickas i komprimerat format. Komprimering minskar storleken på de data och den bandbredd. Vanliga uppringd landbaserade markbundna system som har begränsad bandbredd att förhindra multicasting av denna storleksordning.

Vissa satellit-Internet-tjänst som fortfarande kräver att du har en uppringd eller kabel-modem för data som du skickar till Internet. Den satellit-data nedlänk är precis som den vanliga markbundna länk, utom satellit överför data till din dator via samma maträtt som skulle tillåta dig att få en Pay-Per-View-tv-program.

Så, om du är i ett lantligt område och du vill ha bredband, tillgång till Internet, satellit-Internet kan vara för dig!

Relaterade HowStuffWorks Artiklar

 • Internet Quiz
 • Hur Internets Infrastruktur Fungerar
 • Hur Web-Servrar Fungerar
 • Hur Kabel-Modem Arbete
 • Hur DSL Fungerar
 • Hur Satelliter Arbete

Fler Bra Länkar

 • StarBand
 • Pegasus Snabb
 • IP Multicasting
 • StarBand Användare