Hur Kryptering Fungerar

0
29

NÄSTA SIDA

E-handel bygger på möjligheten att skicka information på ett säkert sätt — kryptering försöker att göra det möjligt.

Don Farrall/Getty Images

När vi använder Internet, vi är inte alltid bara att klicka runt och passivt ta in information, så som att läsa nyhetsartiklar eller blogginlägg — en stor del av vår tid på nätet innebär att andra för vår egen information. Beställer något över Internet, oavsett om det är en bok, en CD eller något annat från en online-leverantör, eller registrerar dig för ett online-konto, förutsätter att komma in i en bra affär av känsliga personuppgifter. En typisk transaktion kan omfatta inte bara våra namn, e-postadresser och fysiska adresser och telefonnummer, men också för lösenord och personliga identifikationsnummer (pin).

Den otroliga tillväxten av Internet har upphetsad företag och konsumenter med sitt löfte om att förändra sättet vi lever och arbetar. Det är mycket enkelt att köpa och sälja varor över hela världen medan du sitter framför en bärbar dator. Men säkerhet är en viktig fråga på Internet, i synnerhet när du använder det för att skicka känslig information mellan parterna.

Låt oss inse det, det finns en hel del information som vi inte vill att andra ska se, till exempel:

  • Kredit-kort information
  • Personnummer
  • Privat korrespondens
  • Personliga detaljer
  • Känsliga uppgifter om företaget
  • Bank-konto information

Informationssäkerhet föreskrivs om datorer och Internet genom en mängd olika metoder. En enkel men rättfram säkerhet metod är att bara hålla känslig information på flyttbara lagringsmedia som portabla minnen minne eller externa hårddiskar. Men de mest populära formerna av säkerhet som alla förlitar sig på kryptering, processen för att koda information på ett sådant sätt att endast den person (eller dator) med nyckel kan avkoda det.

I denna artikel kommer du lära dig om kryptering och autentisering. Du kommer också att lära dig om public-key och symmetrisk-key-system, samt hash-algoritmer.