Hur Telefon-linje Nätverk Fungerar

0
17

NÄSTA SIDA

Telefon-line nätverk är ett av flera sätt att ansluta datorer i ditt hem. Om din dator är i olika rum, då telefon-linje nätverk kan vara en bra lösning för dig.

Var noga med att läsa Hur hemnätverk Fungerar, som ger information om konfigurering av datorer, routrar och brandväggar, Ethernet-nätverk och dela en Internet-anslutning. Det finns också artiklar om power-line-nätverk och trådlöst nätverk. Med den tid du avsluta denna serie av artiklar, som du kommer att kunna välja ett nät teknik som passar dina behov och därefter anpassa det hela!

I denna artikel kommer vi att tala om telefon-linje nätverk och den teknik som används för att få det att hända. Vi kommer också att diskutera fördelar och nackdelar med att använda en telefon-nätet.

Telefon-linje Nätverk

Telefon-line nätverk är enkla att installera, billigt och snabbt, och att den inte kräver någon extra kabeldragning.

Detta innehåll är inte kompatibla med den här enheten.

Telefon-linje nätverk, oftast kallad HomePNA, är baserade på de specifikationer som utvecklats av hemtelefon Nätverk Alliance (HPNA). Den HPNA är en sammanslutning av viktiga nätverk-teknik för företag som skapat en telefon-line standard för nätverk industrin. HPNA 1.0, den ursprungliga versionen av standarden, som drivs på en ganska långsam 1 megabit per sekund (Mbit / s). Den nuvarande specifikation, HPNA 3.0, som är baserad på en teknik som utvecklats av Broadcom och Koppar Lösningar. Det fungerar på 128 Mbit / s.

HomePNA har flera tydliga fördelar:

  • Det är lätt att installera.
  • Det är billigt.
  • Det är standardiserade.
  • Det är tillförlitligt.
  • Det driver på en ständig 128 Mbit / s, även när telefonen är i bruk.
  • Den kräver ingen extra nätverk utrustning (såsom hubbar eller routrar).
  • Den stöder upp till 50 enheter.
  • Den är tillräckligt snabb för bandbreddskrävande applikationer, till exempel video.
  • Den är kompatibel med andra networking technologies.
  • Det fungerar på Mac och äldre Datorer (förutom Windows-och Linux-system).

HomePNA har dock några nackdelar. Du behöver en telefon jack nära till varje dator. Annars, du kommer att behöva köra telefonen förlängningssladdar eller installera nya ledningar. Det finns en fysisk gräns på 1 000 fot (304.8 m) av ledningar mellan enheter, och det totala området av täckning bör inte överstiger 10 000 kvadratmeter (929 m2). Sällsynta (färre än 1 procent av AMERIKANSKA hem), HomePNA kommer inte att fungera på befintliga ledningar. Och medan den här författaren inte märka någon interferens med voice, det har förekommit rapporter om röster klingande “rolig” eller av en massa ljud i telefonen när HomePNA är installerat. Senare kommer vi att titta på dessa frågor och möjliga lösningar.

Om du tror att telefon-linje nätverk är intrikata och imponerande, så klicka här för att se hur trådlösa mesh-nätverk fungerar.