Hvordan Blekkskrivere Arbeid

0
13

Varme vs. Vibrasjon

Prev (forrige)

NESTE

Visning av dysene på en termisk boble inkjet print head

Ulike typer av blekkskrivere danne sine dråper av blekk på ulike måter. Det er i hovedsak to inkjet teknologi for øyeblikket brukes av skriveren produsenter:

  • Termisk boble – som Brukes av produsenter som Canon og Hewlett Packard, denne metoden er ofte referert til som bubble jet. I et termisk blekkskriver, små motstander skape varme, og denne varmen fordamper blekk for å skape en boble. Som boble utvider seg, noen av blekk er skjøvet ut av en dyse på papiret. Når boblen “spretter” (faller), en støvsuger som er opprettet. Dette trekker mer blekket i skrivehodet fra tonerkassetten. En typisk bubble jet print head har 300 eller 600 små dyser, og alle av dem kan skyte en dråpe samtidig. Klikk på knappen for å se hvordan en termisk boble blekkskriver fungerer.
  • Piezoelektriske – Patentert av Epson, denne teknologien bruker piezo-krystaller. En krystall er plassert på baksiden av blekkbeholder av hver dyse. Crystal mottar en liten elektrisk ladning som forårsaker den til å vibrere. Når krystall vibrerer innover, det styrker en liten mengde blekk ut av dysen. Når det vibrerer ut, det trekker litt mer blekk i reservoaret for å erstatte blekket sprutet ut.

Dette innholdet er ikke kompatible med denne enheten.

Klikk på knappen for å se hvordan en piezoelektrisk blekkskriver fungerer.

La oss gå gjennom prosessen for å se hva som skjer.