Hvordan Blekkskrivere Arbeid

0
13

Klikk på "OK" for å Skrive ut

Prev (forrige)

NESTE

Når du klikker på en knapp for å skrive ut, det er en sekvens av hendelser som finner sted:

 1. Det programmet du bruker, sender den data som skal skrives til skriverdriveren.
 2. De driver og oversetter data til et format som skriveren kan forstå og kontroll for å se at skriveren er tilkoblet og tilgjengelige, for å skrive ut.
 3. Data som er sendt av driveren fra datamaskinen til skriveren via forbindelse interface (parallell, USB, etc.).
 4. Skriveren mottar data fra datamaskinen. Den lagrer en viss mengde data i en buffer. Bufferen kan variere fra 512 KB RAM (random access memory) 16 MB RAM, avhengig av modell. Buffere er nyttige fordi de gjør det mulig for maskinen å avslutte med prosessen raskt, i stedet for å måtte vente på selve siden som skal skrives ut. En stor buffer kan holde et komplekst dokument eller flere grunnleggende dokumenter.
 5. Dersom skriveren har vært inaktiv i en periode, vil det normalt gå gjennom en kort ren syklus for å kontrollere at skrivehodet(s) er ren. Når den rene syklusen er fullført, skriveren er klar til å begynne å skrive ut.
 6. Kontroll krets aktiverer papir stepper motor. Dette engasjerer valser, som mate et ark med papir fra skuffen/arkmateren inn i skriveren. En liten utløse mekanismen i skuffen/materen er deprimert når det er papir i skuffen eller materen. Hvis trigger er ikke deprimert, skriveren lyser opp “Tom for Papir” LED-og sender et varsel til datamaskinen.
 7. Når papiret mates inn i skriveren og plassert ved starten av siden, skriverhodet stepper motor bruker beltet for å flytte skrivehodet montering på tvers av siden. Motoren stopper for merest brøkdel av et sekund hver gang skriverhodet spray punkter av blekk på siden, og deretter beveger seg en liten bit før den stopper igjen. Dette stepping skjer så raskt at det virker som en kontinuerlig bevegelse.
 8. Flere punkter er laget på hvert stopp. Den sprayer den CMYK-farger nøyaktig beløp for å gjøre en annen farge tenkelig.
 9. På slutten av hver hele passere, for at papiret trekkes stepper motor fremskritt papiret en brøkdel av en tomme. Avhengig av inkjet-modell, skriverhodet er tilbakestilt til begynnelsen side, eller, i de fleste tilfeller, bare forandrer retning og begynner å flytte tilbake over siden slik den skrives ut.
 10. Denne prosessen fortsetter til siden skrives ut. Tiden det tar å skrive ut en side som kan variere fra skriver til skriver. Det vil også variere basert på sidens kompleksitet og størrelse på eventuelle bilder på siden. En skriver For eksempel kan være i stand til å skrive ut 16 sider pr. minutt (SPM) sort tekst, men det kan ta et par minutter å skrive ut én, full-farge, side-sized image.
 11. Når utskriften er ferdig, skrives hodet er parkert. For at papiret trekkes stepper motor spins rullene til slutt presser den ferdige siden til mottakeren. De fleste skrivere i dag bruker blekk som er meget hurtigtørkende, slik at du umiddelbart kan plukke opp arket uten flekker.

I den neste delen, vil du lære litt mer om det, blekk og papir brukes.