Hvordan Blekkskrivere Arbeid

0
13

Papir og Blekk

Prev (forrige)

NESTE

En typisk fargeblekkpatronen: Denne kassetten har cyan, magenta og gult blekk i separate tanker.

HowStuffWorks.com

Blekkskrivere er ganske billig. De koster mindre enn en vanlig svart-hvitt-laserskriver, og mye mindre enn en fargelaserskriver. Faktisk er ganske mange av produsentene som selger noen av sine skrivere på et tap. Ganske ofte, kan du finne skriveren som er på salg for mindre enn du ville betale for et sett av blekkpatroner!

Hvorfor skulle de gjøre dette? Fordi de teller på rekvisita du kjøper for å gi sin fortjeneste. Denne er veldig lik den måten videoen spillet virksomheten fungerer. Maskinvaren er solgt på eller under kostnad. Når du kjøper et bestemt merke av maskinvare, må du kjøpe andre produkter som fungerer sammen med maskinvaren. Med andre ord, du kan ikke kjøpe en skriver fra Produsenten og blekkpatroner fra Produsenten B. De vil ikke jobbe sammen.

En annen måte at de har redusert kostnadene er ved å innlemme mye av den faktiske utskriften hodet inn kassetten i seg selv. Produsentene tror at siden print head er en del av skriveren som er mest sannsynlig til å bære ut, bytte det hver gang du bytter tonerkassett øker levetiden til skriveren.

Papiret du bruker på en blekkskriver i stor grad avgjør kvaliteten på bildet. Standard kopipapir fungerer, men ikke gi så skarp og lyssterk et bilde som papir som er laget for blekkskrivere. Det er to hovedfaktorer som påvirker bildekvaliteten:

 • Lysstyrke
 • Absorpsjon

Den lysstyrken på et papir er normalt bestemt av hvor grove overflaten av papiret. Et kurs eller grovt papir vil spre lyset i flere retninger, mens en glatt papir vil reflektere mer av lyset tilbake i samme retning. Dette gjør papiret ser lysere, noe som i sin tur gjør et bilde på papiret ser lysere. Du kan se dette selv ved å sammenligne et bilde i en avis med et bilde i et magasin. Det glatt papir i magasin side reflekterer lyset tilbake til øyet mye bedre enn den grove strukturen til avisen. Eventuelt papir som er oppført som lyse er generelt en bedre-enn-vanlig papir.

Den andre viktige faktoren i bildekvalitet er absorpsjon. Når blekket er sprayet på papir, og det skulle holde i et stramt, symmetrisk punktum. Blekket skal ikke bli absorbert for mye inn i papiret. Hvis det skjer, dot vil begynne å fjær. Dette betyr at det vil spre seg ut i en uregelmessig måte for å dekke et litt større område enn skriveren forventer det. Resultatet er en side som ser litt utydelig, særlig på kantene av objekter og tekst.Tenk deg at prikk på venstre er på bestrøket papir og prikken til høyre er tatt på lav-grade kopipapir. Legg merke til hvordan uregelmessig og større rett dot er i forhold til den til venstre.

Som nevnt, uttoning er forårsaket av papir som absorberer blekk. For å bekjempe dette, høy kvalitet papir for blekkskrivere er belagt med en voksaktig film som holder blekk på overflaten av papiret. Bestrøket papir som normalt gir en vesentlig bedre ut enn andre papir. Lav absorpsjon av bestrøket papir er nøkkelen til høy oppløsning evner til mange av dagens blekkskrivere. For eksempel, en typisk Epson inkjet-skriver som kan skrive ut med en oppløsning på opp til 720×720 dpi på vanlig papir. Med bestrøket papir, oppløsning øker til 1440×720 dpi. Årsaken er at skriveren kan faktisk skifte litt papir og legg til en andre rad av prikker for hver normal rad, vel vitende om at bildet ikke vil fjær og føre prikkene til å gjøre sammen.

Blekkskrivere er i stand til å skrive ut på en rekke medier. Kommersielle blekkskrivere noen ganger spray direkte på et element, for eksempel etiketten på en flaske øl. For forbrukerne å bruke, det finnes en rekke spesialitet papirer, alt fra lim-støttet etiketter eller klistremerker til visittkort og brosjyrer. Du kan også få påstrykningspapir som tillater deg å lage et bilde og sette det på en T-skjorte! En ting er sikkert, blekkskrivere definitivt gi en enkel og rimelig måte å slippe løs din kreativitet.

For mer informasjon om blekkskrivere og relaterte emner, sjekk ut linkene nedenfor.

Blekkpatroner Som Etterfylles,

På grunn av bekostning av blekkskriver kassetter, og en stor bedrift har vokst rundt ideen om å fylle dem. For de fleste mennesker, påfylling fornuftig, men det er et par ting å være klar over:

 • Kontroller at refill kit er for din skriver. Som du lærte i forrige avsnitt, forskjellige skrivere bruke ulike teknologier for å sette blekk på papir. Hvis feil type blekk er brukt, kan det føre til nedsatt produksjon eller muligens skade på skriveren. Mens noen kommersiell blekkskrivere bruke olje-basert blekk, nesten alle stasjonære blekkskrivere for bruk hjemme eller på kontoret har vann-basert blekk. Den eksakte blekk sammensetning varierer sterkt mellom produsenter. For eksempel, termisk boble blekkskrivere trenger blekk som er stabil ved høyere temperaturer enn piezoelektriske skrivere.
 • De fleste produsenter krever at du bare bruker godkjent blekk. Refill kits normalt vil ugyldiggjøre garantien.
 • Mens du kan fylle ut blekkpatronene, må du være svært forsiktig med de som har skriverhodet er bygget inn i kassetten. Du ønsker ikke å fylle disse mer enn to eller tre ganger, eller skriverhodet vil begynne å svekkes, og kan skade skriveren.

Sjekk ut denne siden for noen gode linker og informasjon om inkjet påfyll.

Relaterte HowStuffWorks Artikler

 • Hvordan Laserskrivere Arbeid
 • Hvordan Parallelle Porter Arbeid
 • Hvordan Serielle Porter Arbeid
 • Hvordan Fungerer FireWire
 • Hvordan USB-Porter Arbeid
 • Hvordan Fungerer SCSI
 • Hvordan Kopimaskiner Arbeid
 • Hva er TrueType-skrifter?
 • Hva er sublimeringsteknologi utskrift?

Flere Gode Lenker

 • Laser og Inkjet-Skriver Anmeldelser og Priser
 • Fotoskriver Anmeldelser og Priser
 • PCTechGuide: Blekkskrivere
 • Mikroskopiske tur av en inkjet-blekkpatronen
 • Reise til sentrum for en inkjet-blekkpatronen
 • Whatis.com: Printer
 • Blekkskriver Hodet Teknologi
 • Hvordan Blekkskriver Kassetter Arbeid
 • USAS Patent 4,532,530: Bubble jet utskrift enheten
 • USAS Patent 4,849,774: Bubble jet opptak apparater
 • USAS Patent 5,646,660: Skriveren blekkpatronen med stasjonen logikk integrert krets
 • USAS Patent 5,063,396: Dråper jetting enheten