Hvordan Kryptering Fungerer

0
18

Sikkerhet Kryptering Systemer

Prev (forrige)

NESTE

Et kryptert dokument er omgitt av en rekke kommersielt tilgjengelige kryptering produkter på FBI-kontoret i Washington, D.C.

Scott J. Ferrell/Kongressens Kvartalsvis/Getty Images

Datamaskinen kryptering er basert på vitenskap av kryptografi, som har vært brukt så lenge som mennesker har ønsket å holde informasjon hemmelig. Før den digitale tidsalder, er de største brukerne av kryptografi ble regjeringer, spesielt for militære formål.

Den greske historikeren Plutark skrev, for eksempel, om Spartan generaler som er sendt og mottatt sensitive meldinger ved hjelp av en scytale, en tynn sylinder laget av tre. Den generelle ville bryte et stykke pergament rundt scytale og skrive sin melding langs dens lengde. Når noen har fjernet papiret fra sylinder, skriving, viste seg å være et virvar av tull. Men hvis andre generelle motta pergamentet hadde en scytale av tilsvarende størrelse, kunne han bryte papir rundt det og er lett å lese, den hadde til hensikt å meldingen.

Grekerne var også de første til å bruke ciphers, bestemte koder som medfører erstatninger eller transpositions av bokstaver og tall.

Så lenge begge generalene hadde riktig cipher, de kunne dekode meldingen den andre er sendt. For å gjøre meldingen mer vanskelig å tyde, de kunne ordne bokstaver inne i nettet på en hvilken som helst kombinasjon.

De fleste former av kryptografi i bruk disse dager stole på datamaskiner, rett og slett fordi et menneske-basert kode er altfor lett for en datamaskin å slå sprekker. Chiffer er også bedre kjent i dag som algoritmer, som er guider for kryptering — de gir en måte å lage en melding og gi et visst spekter av mulige kombinasjoner. En nøkkel, på den annen side, hjelper en person eller en datamaskin finne ut den muligheten på en gitt anledning.

Datamaskinen kryptering systemer vanligvis hører hjemme i en av to kategorier:

  • Symmetrisk nøkkel kryptering
  • Offentlig-nøkkel kryptering

I de følgende avsnittene vil du lære om hvert av disse systemene.