Hvordan Kryptering Fungerer

0
14

NESTE SIDE

E-handel er avhengig av evnen til å sende informasjon på en sikker måte — kryptering prøver å gjøre dette mulig.

Ikke Farrall/Getty Images

Når vi bruker Internett, kan vi ikke alltid bare å klikke rundt og passivt ta i informasjon, slik som å lese nyheter, artikler eller blogginnlegg — en stor del av vår tid på nettet må du sende andre på vår egen informasjon. Bestiller noe gjennom Internett, enten det er en bok, en CD eller noe annet fra en internett-leverandør, eller registrere deg for en online konto, trenger inn i en god del av sensitive personlige opplysninger. En typisk transaksjon kan omfatte ikke bare våre navn, e-postadresser og fysisk adresse og telefonnummer, men også passord og personlig id-nummer (PINs).

Den utrolige veksten av Internett har begeistret for bedrifter og forbrukere, med sitt løfte om å endre måten vi lever og arbeider. Det er ekstremt lett å kjøpe og selge varer over hele verden mens du sitter foran en laptop. Men sikkerhet er et stort problem på Internett, spesielt når du bruker den til å sende sensitiv informasjon mellom partene.

La oss innse det, det er en hel masse informasjon som vi ikke vil at andre skal se, slik som:

  • Kreditt-kort informasjon
  • Personnummer
  • Privat korrespondanse
  • Personlige detaljer
  • Sensitiv informasjon om firmaet
  • Bank-konto informasjon

Informasjonssikkerhet er tilgjengelig på datamaskiner og over Internett ved hjelp av en rekke metoder. En enkel, men grei sikkerhet metode er å bare holde sensitiv informasjon på flyttbare lagringsmedier som bærbar flash-minne, stasjoner eller eksterne harddisker. Men de mest populære former for sikkerhet er alle avhengige av krypteringer prosessen med koding av informasjon på en slik måte at bare den personen (eller datamaskin) med – tasten kan dekode den.

I denne artikkelen, vil du lære om kryptering og autentisering. Du vil også lære om offentlig-nøkkel og symmetrisk-tasten systemer, samt hash algoritmer.