Kanadensiska tech företag ser att kontanter i på cannabis med innovationer och appar – Canadian Business – Din Källa För Business News

0
20

TORONTO — En av John Lem första tips att tekniken bakom hans DNA-test företaget Spartanska Bioscience skulle kunna vara en hit med cannabis-användare kom år sedan när en verkställande frågade honom om genetik som kunde ha orsakat en dålig reaktion på potten.

Frågan fascinerad Lem så mycket att han till slut applicerade Spartanska teknik till en ny Toronto-baserat företag som heter Lobo Genetik. Genom Lobo, han skapade en genetisk testning enhet som passar i handflatan och använder celler som erhållits genom en kind pinnen för att mäta en persons förmåga att metabolisera THC den huvudsakliga psykoaktiva komponenten i cannabis och att avgöra någons anlag för kort – och långsiktiga biverkningar.

Lobo tror att det kan bli en träff med hälso-och sjukvårdspersonal och medicinsk marijuana-användare, men har också på senare tid upplevt en uppsjö av intresse från fritids-branschen.

“Vi trodde med pool kommer att vara först i form av adoption, men dramatiskt på rec sida, det finns en hel del potentiella möjligheter,” Lem sa.

Bommen Lem är att se sätter Lobo Genetik bland en våg av tech företag som omfattas av Okt. 17 legalisering av fritids cannabis i Kanada.

Redan potten tech industrin har sett det debut för Toronto start-up Strainprint Technologies Inc., vilket gör det enkelt att spåra och hantera doseringen och effekterna av potten, och Kalifornien-som grundades Weedmaps, som hjälper användare att hitta platser i Kanada, där de kan köpa ämnet. Också tjänat på potten tech rush är Ottawa-baserade Shopify, som driver regionala och privata marijuana e-handel erbjudanden och cannabis företag som Hiss & Co., som driver en app recensioner.

“Det har varit någon brist på entreprenörer att få reda på det,” sade Dan Skilleter, Lobo s chef för politik och kommunikation. “Det senaste året har varit så upptagen för cannabis och säkert Lobo de såg en möjlighet.”

Skilleter och Lem sa Lobo har bara startat pilotprojekt, men är redan ser entusiasm.

De stora förhoppningar som har spridit sig till Winnipeg, där Spara Disken är iordningställande av en plattform som gör det möjligt för människor att hyra en personal shopper för att köpa och leverera ogräs.

Dess verkställande direktör Chanel Graham sa att det har ännu inte starta på grund av ogräs brist på arbetskraft och krav på ändringar av lagstiftningen, men legalisering har redan fört en spik i ränta.

“Jag är förvånad över hur många människor som nått ut just på Oktober. 17, i hopp om att vi var i drift”, säger Graham. “Vi har haft en hel del kunder att kontakta oss.”

Det samma är sant för cannabis-centrerad sociala nätverk plattform med Hög Där!

Florida-baserade företag, som hjälper användare att hitta knoppar för att, tja, rök knoppar med, sa att det har sett en 300-procentig ökning i sign-ups eftersom legalisering och många av de nya användarna är baserade i Montreal, Toronto, Calgary och Vancouver.

Över på Strainprint, verkställande direktör Andrew Muroff sa användare i Calgary, Vancouver och Toronto har sökt sig till sin produkt mest.

Strainprint, som har fokuserat på medicinsk marijuana användare, men fungerar lika bra för fritids-användare, som lanserades dagen före legalisering för att dra nytta av den uppmärksamhet som potten skulle vinna.

Men med lanseringen och legalisering foder upp, Muroff sade, “Vi fick se en hiss, men det är svårt för mig att veta om det kom från legalisering.”

Tara Deschamps, Den Kanadensiska Pressen