Hvordan Fungerer Intranett

0
20

NESTE SIDE

Web Site bilder kan de Ansatte få tilgang til konfidensiell informasjon via organisasjonens intranett. Se mer Web site bilder.

Bilde gjengitt med tillatelse fra National Parks Service

Hva forskjellen på fire bokstaver gjøre! Intranett er ikke bare en feilstaving av Internett. Ifølge Merriam-Webster online dictionary, prefikset “intra-” er Latin for “innenfor.” Noe som gir mening fordi et intranett fungerer akkurat som Internett, bortsett fra at det er et nettverk som er innesperret i en bedrift, skole, offentlige eller organisasjon.

For eksempel, HowStuffWorks.com er et webområde som drives av en Web-server som er koblet til Internett. Hvem som helst i verden med Internett-tilgang kan du gå HowStuffWorks.com og leser artikler som dette.

La oss late som om de ansatte i HowStuffWorks bruke et annet nettsted, kalt HSWIntranet.com å legge ut arrangementer på en offentlig kalender, kan du lese meldinger fra grunnlegger Marshall Brain og tilgang selskapet telefon-katalogen. HSWIntranet er vert på en Web-server, som ligger i HowStuffWorks hovedkvarter i Atlanta og bare er koblet til bedriftens lokale nettverk (LAN). Kun ansatte som er koblet til nettverket via en spesiell network-passordet ditt kan få tilgang til selskapets intranett. HSWIntranet.com er ikke et Internett-område, det er et intranettområde.

Både Internett og et intranett operere over et kommunikasjons-standard som heter TCP/IP (transmission control protocol/Internet protocol) som forbinder verter til brukere over et nettverk. Både Internett og et intranett, bruk av Web-sider til å vise informasjon på brukernes datamaskiner. Derfor er de både bruker Web-programmeringsspråk som HTML, Java, Flash og XML for å bygge Web-sider med tekst, bilder, lyd og video.

Noen bedrifter og organisasjoner tillate forretningspartnere og kunder for å få tilgang til intranett-nettsteder fra eksterne steder utenfor selskapet LAN. Disse filtypene av intranettet er kalt ekstranett.

I denne HowStuffWorks artikkelen vil vi gå over chief fordelene med å bruke et intranett, særlig for små og store bedrifter. Deretter forklarer vi deg hvordan å planlegge og utvikle et intranett. Og til slutt skal vi gi den tekniske spesifikasjoner for å sette opp et intranett.

La oss starte med fordelene med å bruke et intranett.