Hvordan Intranet Virker

0
15

NÆSTE SIDE

Web Site Billede Galleri Medarbejdere kan få adgang til fortrolige oplysninger via en organisations intranet. Se mere Web-site billeder.

Billede venligst udlånt af National Parks Service

Hvilken forskel er der fire bogstaver gøre! Intranet er ikke bare en stavefejl i Internet. Ifølge Merriam-Webster online dictionary, at præfikset “intra-” er Latin for “inden for.” Hvilket giver mening, fordi et intranet, der fungerer præcis ligesom Internettet, bortset fra at det er et netværk, der holder sig inden for en virksomhed, skole, offentlige eller en organisation.

For eksempel, HowStuffWorks.com er en hjemmeside hostet af en Web-server forbundet til Internettet. Alle i verden med Internet adgang, kan du besøge HowStuffWorks.com og læse artikler som denne.

Lad os lade som om, at de ansatte i HowStuffWorks bruge en anden Web-site kaldet HSWIntranet.com for at poste events på et fællesskab, kalender, læse meddelelser fra grundlægger, Marshall, Hjerne og få adgang til virksomhedens telefonbog. HSWIntranet er hostet på en webserver, der ligger i HowStuffWorks hovedkvarter i Atlanta og er kun forbundet til virksomhedens lokale netværk (LAN). Kun medarbejdere, som er forbundet til LAN via en særlig adgangskode til netværket kan få adgang til virksomhedens intranet. HSWIntranet.com er det ikke en hjemmeside på Internettet; det er et intranet site.

Både Internettet og et intranet, der fungerer over en standard kaldet TCP/IP (transmission control protocol/Internet protocol), der forbinder værter til brugere over et netværk. Både Internettet og et intranet bruge websider til at vise oplysninger om brugere’ computere. Derfor, de begge bruger Web-programmering sprog som HTML, Java, Flash og XML til at bygge Web-sider med tekst, billeder, lyd og video.

Nogle virksomheder og organisationer tillade, samarbejdspartnere og kunder at få adgang til deres intranet, fra eksterne placeringer uden for virksomhedens LAN. Disse udvidelser af intranet kaldes ekstranet.

I denne HowStuffWorks artikel, vil vi gå over de vigtigste fordele ved at bruge et intranet, især for små og store virksomheder. Derefter vil vi forklare hvordan man kan planlægge og udvikle et intranet. Og endelig vil vi give de tekniske specs for etablering af et intranet.

Lad os starte med fordelene ved at anvende et intranet.