Hvordan Xynergi Tastaturet Fungerer

0
21

Xynergi Funksjoner

Prev (forrige)

NESTE

En lyd-ingeniør bruker Xynergi å manipulere spor.

Foto: Fairlight

Xynergi interaktive tastaturet har programmet bevissthet, noe som betyr at tastene bare vise symboler og kommandoer som er aktuelle for det programmet som i øyeblikket er i bruk. Hvis en ingeniør behov for å skrive ned noen notater i Microsoft Word, for eksempel, han eller hun kan trykke på en tast på Xynergi tastaturet for å aktivere Word. Den Xynergi tastaturet og deretter skifter til et QWERTY-tastatur. Når du er ferdig, ingeniør kan trykke på Rediger-tasten for å gå tilbake til Xynergi er redigering programvare, og tastene vil endre seg igjen.

Fordi hver tast er faktisk en liten fargeskjerm, nøkler endre farger for å indikere aktive funksjoner. For eksempel, hvis en ingeniør som ønsker å jobbe på en bestemt spor, han eller hun kan trykke på en knapp som er tilordnet til at sporet. Nøkkelen vil endre seg fra blått til rødt, noe som indikerer sporet er aktiv og klar for miksing og redigering programmer. Hvis ingeniør tilordner et navn til et bestemt spor, navnet vil vises på tasten som er tilordnet til at sporet.

Ingeniører bruk jog-hjul når de trenger for å skanne gjennom en audio-spor raskt. Rotere jog hjulet med klokken eller mot klokken for fremskritt eller tilbakeslag banen, henholdsvis. Denne funksjonen gjør også at ingeniører til å angi bestemte deler av et spor for redigering — ingeniør bruker hjulet for å markere begynnelsen og slutten av et utvalg i et spor. Ingeniøren kan deretter legge til effekter til det merkede området, uten at det påvirker resten av innspillingen.

Fairlight samtaler området som inneholder fargen-skjermen og de omkringliggende knapper og knotter på puten. Skjermen viser informasjon om audio-sporene gir brukeren en visuell representasjon av den digitale filen. Det kan vise navnet på et lydspor, barer som viser fordelingen av sporets lyd på tvers av ulike høyttaler-tv, en equalizer og en time code displayet. Knapper og knotter rundt skjermen, gjør at en ingeniør til å manipulere spor eller sette Xynergi i sin automatisert editor-modus.

Her er bare noen av Xynergi funksjoner:

  • Registrere spor: Xynergi kan spille innkommende lyd. Lyd kan komme fra andre digitale enheter eller direkte fra et instrument eller mikrofon-feed.
  • Redigering av spor: Ingeniører kan redigere lyd spor omfattende, legge til effekter som ekko eller romklang, looping deler av sporet og justere frekvens equalizer.
  • Å blande spor: Når en ingeniør har hans eller hennes lydspor justert akkurat, han eller hun kan blande den med andre spor, slutt å skape en kompleks master sporet. Xynergi kan selv ta over blande plikter med et automatisk miksing program.
  • Avspilling: Xynergi kan spille av lyd-spor, som sender signaler til høyttalerne som er koblet til windows media center. Ingeniører kan isolere en bestemt høyttaler for å kontrollere at riktig nivå av lyd er nå det, eller lytte til alle høyttalerne sammen for å lage en surround-lyd effekt.

Den Xynergi systemet inneholder de samme funksjonene som du ville finne på en stor lyd-eller video redigering av konsollen, men har en prislapp som er bare en brøkdel av hva de systemene kostnad. I neste avsnitt vil vi finne ut akkurat hvor mye den Xynergi system koster og hvor du kan finne en.

Hva er Frekvensen, Kenneth?

Ingeniører kan justere åtte band av frekvenser i hver lyd-kanal med Xynergi er equalizer. Lavere frekvenser, målt i enheter som kalles hertz, svarer til lyder med en lavere tonehøyde. Equalizer lar ingeniører justere tonen på et lydspor ved å øke eller redusere amplituden av hvert band av frekvenser. For å lære mer om lyd-frekvenser, kan du lese artikkelen vår om Hvordan Analoge og Digitale Opptak Fungerer.