New Brunswick premier håp om å overbevise Quebec av Energi Øst-fordeler – Canadian Business – Din Kilde Til Nyheter

0
26

FREDERICTON — Den fremste av New Brunswick sier han tror han kan overbevise Quebec er skeptisk premier av fordelene med å gjenopprette Energi-Øst rørledningsprosjektet.

Higgs, sammen med en rekke andre premier og føderale politikere, er å trykke på en omstart av $16 milliarder Energi Øst rørledning for å få olje fra Alberta til raffinerier i øst-Canada, og til en eksport-terminal i Saint John, N. B.

Rørledningen vil ha til å passere gjennom Quebec, men så langt Premier Francois Legault har signalisert at han ikke er interessert.

Higgs sier han har håp om å overbevise Legault at Energi-Øst ville være til nytte for alle provinser, inkludert Quebec, da to menn er ansikt-til-ansikt denne uken på en første statsråder’ møte i Montreal.

“Vi har en rekke provinser stilt opp som sier dette er en stor interesse for oss. Jeg er optimistisk på at han også kommer til å se fordelene her fordi vi alle deler i nytte av denne ressursen, og han har raffinerier for det ville være interessert i å anskaffe denne oljen som er i dag avhengig av utenlandsk olje,” Higgs sa onsdag.

Legault er talsmann fortalte La Presse denne uken at Quebec har ingen intensjon om å støtte noen vekkelse av Energi Øst.

“Vår ambisjon er å øke nivået av rikdom i Quebec, men det må gjøres i et perspektiv som respekterer miljøet,” Ewan Sauves fortalte Montreal nyhetskanalen. “Vi har alltid vært motvillige møtt med dette prosjektet, som er dårlig satt sammen et miljømessig og økonomisk.”

Sauves fortalte Den Kanadiske Trykk onsdag de har ingen ytterligere kommentarer for øyeblikket.

Alberta er å kutte produksjon og kjøp av jernbanevogner i et forsøk på å løse sank prisene for olje.

Higgs sagt at han er bekymret for nivået på overføre betalinger til provinser som hans kan være i fare hvis Alberta er fallende olje-inntekter ikke er tatt opp i, og han tror på en rørledning til å flytte western råolje til Øst-Canada og utenlandske markeder kan være løsningen.

Han sa at transport i dag utgjør om lag 30 prosent av New Brunswick ‘ s budsjett.

“Akkurat nå har vi utenlandsk olje som kommer inn i våre provinsen som vår egen olje kan fortrenge. Vi har en ressurs her at vi har valgt ikke å markedet, og det kommer til å gjøre vondt hver og en av oss,” Higgs sa.

Alberta Premier Rachel Notley laget en tilsvarende punkt i forrige uke.

“Helt ærlig det er helt urimelig at vi skal selge vår olje i Alberta for $10 et fat og deretter i øst-Canada vi importerer fra land som Saudi-Arabia. Dette gir ingen mening,” sa hun.

TransCanada, den opprinnelige tilhenger av rørledningen, har uttalt det har ingen planer om å besøke prosjektet.

“Vi er fokusert på å utvikle mer enn $36 milliarder kroner i kommersielt sikret rørledning og kraftproduksjon prosjekter som vi har for øyeblikket i gang over hele Nord-Amerika, inkludert Keystone XL og Kystnære GasLink prosjektet i B. C.,” Terry Cunha, leder for kommunikasjon for TransCanada, skrev i en uttalelse.

Men Higgs sa at han er sikker på TransCanada kunne bli lokket tilbake ombord.

“De har aldri forlatt på grunn av markedet. De forlatt på grunn av politisk usikkerhet og stadige politiske veisperringer,” sa han.

Higgs tyder på at et holdingselskap bli dannet for å starte søknadsprosessen til det Nasjonale Energi-Styret, og at TransCanada eller annet selskap kunne bli interessert da.

Kevin Bissett, Den Kanadiske Trykk