Oilsands fast Kanadiske Naturlig kutt $1 milliarder kroner fra budsjett på grunn av lav oljepris – Canadian Business – Din Kilde Til Nyheter

0
14

CALGARY — Canadian Natural Resources Ltd. er å kutte sin 2019 kapital budsjettet med om lag 1 milliard dollar på grunn av dårlig western Canadian oil prisene, men det sier det vil trappe opp utgifter hvis prisene rebound.

Calgary-basert oilsands produsent annonserte onsdag en 2019 base budsjett på $3,7 milliarder kroner, under sin “normalisert” spekter av $4,7 milliarder til $5 milliarder kroner og om lag 20 prosent mindre enn årets $4,6 milliarder kroner.

“Vår hovedstad programmet er svært fleksibelt, og vi kan begrense kapital tilbringe ned til $3,1 milliarder kroner utvalg og fortsatt holde produksjonen flatskjerm,” sa president Tim McKay under en webcast fra selskapets investor dag i Toronto etter kunngjøringen.

“Burde priser forbedre og stabilisere seg, og vi ser klarhet på tilgang til markedet, ville vi ser ut til å øke vår kapital til ca $4.4 milliarder.”

En overflod av olje i Alberta som rørledning kapasitet ikke samsvarer produksjonen øker er beskyldt for å dramatisk lokale lavere oljepriser siden i fjor høst.

Analytikere hyllet budsjettet for sin tilbakeholdenhet i dagens oljepris miljø og Kanadiske Naturlig aksjer steg med om lag 4,5 prosent i tidlig ettermiddag handel på Toronto Stock Exchange.

Den 2019 økonomiske inneholder $600 millioner kroner for langsiktig vekst prosjekter, herunder ferdigstillelse av de 40.000-fat per dag dampdrevne Kirby Nord oilsands prosjektet (forventes å levere første olje i slutten av 2019) og bygger nye multi-vel pads på Kanadiske Naturlig er Primrose termisk tung olje-prosjekt i det nordlige Alberta.

Produksjon i 2019 er rettet til å være mellom 1.03 millioner og 1.12 millioner fat oljeekvivalenter per dag, ned noe fra dette året er forventet utgang, med en produktmiks på 76 prosent olje og våtgass og 24 prosent tørr gass.

En produksjon som følge av avkorting programmet annonsert av Alberta government sist helg designet for å fjerne 325,000 fat per dag av olje fra provinsen er over-beskattes rørledninger har allerede resultert i sterkere frem råolje priser i januar, Kanadiske Naturlig sa.

Det planer om å overvåke de priser og fremdriften av det fastlåste Keystone XL og Trans Fjellet utvidelse eksportrørledninger for å finne ut om utgiftene bør økes.

Teknologi og valg for å øke framtidig oljeproduksjon tok i sentrum, ved investor dag, med Scott Stauth, chief operating officer for oilsands, fleshing ut Canadian Natural plan avslørt i fjor vår for å teste driverfri oilsands gruvedrift lastebiler.

Den autonome haulers er allerede på plass på rival Suncor Energy Inc.’s miner og Imperial Oil Ltd. sa nylig planer om å eksperimentere med opp til sju av lastebiler på sitt Kearl mine.

Kanadiske Naturlig planer om å bruke ca $75 millioner kroner på et feltforsøk på sitt Jackpine Min i slutten av 2020, Stauth sa.

“Forutsatt at vi er fornøyd med resultatene av de tre-truck trial på Jackpine, vi ville konvertere alle lastebiler på Jackpine autonome av 2022, etterfulgt av Muskeg River Meg og Horisonten i 2025,” sa Stauth.

“Med en trinnvis kapital kostnad på $275 millioner til $325 millioner kroner, vi målet vårt driftskostnader reduseres med 30 til 50 cent per fat når den er ferdig.”

Kanadiske Naturlig har 18 lastebiler på Jackpine og totalt ca 140 på alle tre gruver.

Selskapet er oppmuntret av resultater fra sine 500 tonn per time pilotprosjekt for å skille bitumen fra sand i pit gruvedrift ved hjelp av en bærbar processing unit, snarere enn å transportere det til en central processing facility, og har planer om å fortsette å teste det i 2019 før du bygger et større kommersielle store anlegg i 2020, Stauth sa.

Teknologien kan redusere gruvedrift kostnader ved $2 til $3 per fat, kutte klimagassutslippene “betydelig” gjennom mindre lastebil, og redusere behovet for avgangsdammer, sa han.

Stauth sa nye faser på selskapets Horisonten oilsands gruvedrift og oppgradering av anlegget og den foreslåtte Pierre River oilsands prosjektet kunne legge til 510,000 bpd av syntetisk olje produksjon, men ville bare bli vurdert hvis markedsadgang problemer er løst.

 

Følg @HealingSlowly på Twitter.

 

Selskaper i denne artikkelen: (TSX:CNQ, TSX:SU, TSX:IMO)

Dan Healing, Den Kanadiske Trykk