Hur biometri kommer att påverka vår integritet?

0
13

NÄSTA SIDA

Fingeravtryck skannrar är en populär typ av biometriska system. Se mer dator tillbehör bilder.

Thinkstock Bilder/Comstock/Thinkstock

Vi har alla sett filmer där en karaktär har en retina scan för att bevisa att hans eller hennes identitet före att gå in i en top-secret installation. Det är ett exempel på en biometriska system. I allmänhet, biometri är en samling åtgärder för människans fysiologi och beteende. Ett biometriskt system skulle kunna söka igenom en persons fingeravtryck eller analysera det sätt han eller hon typer på ett tangentbord. Syftet med de flesta av biometriska system är att verifiera en persons påstådda identitet.

Biometri tenderar att vara mer bekväma än andra metoder för autentisering. Du kan glömma bort ditt ID hemma när du beger dig ut genom dörren, men du kommer fortfarande att kunna använda biometriska enheter. Tänk dig att verifiera din identitet och på den store genom att dra fingret över en sensor.

Men tillsammans med bekvämlighet och säkerhet finns en oro för den personliga integriteten. För biometri för att arbeta, det måste vara en databas som innehåller relevant information för varje enskild som godkänts av systemet. Till exempel, på att top-secret installation, varje anställds biometriska signatur måste registreras så att de skannrar som kan kontrollera varje persons identitet.

Detta kanske inte finns mycket av ett problem på egen hand. Om endast data lagrar systemet avser den faktiska biometriska mätningar, kränkningar av privatlivet är på ett minimum. Men genom sin natur, biometriska system samlar in mer information än bara användares fingeravtryck, retinal mönster eller andra biometriska data. På en grundläggande nivå, de flesta system kommer att spela in när och var en person som vid tidpunkten för en genomsökning.