Hur biometri kommer att påverka vår integritet?

0
12

Jag Känner Igen Det Ansiktet

Föregående

NÄSTA

Biometriska system med kameror kan använda programvara för ansiktsigenkänning eller studera på det sätt du flytta för att identifiera dig.

Jupiterimages/Comstock/Thinkstock

Du kanske tror fingeravtryck eller näthinnan skannrar när du hör ordet biometri, men begreppet har en vidare definition. Tekniken för ansiktsigenkänning faller i den biometriska kategori. Det finns redan flera kameror på marknaden som kan identifiera ansikten. Några kan känna igen och komma ihåg en grupp av ansikten. Du bara ta en bild av en vän, tagga bilden och kameran kommer automatiskt att tagga alla bilder av framtiden som vän. Det är både coolt och läskigt.

Föreställ dig att använda denna teknik på offentliga platser för att identifiera de människor som passerar genom. Till exempel, en större stad kan installera kameror på högtrafikerade områden för att söka efter terrorister eller identifiera brottslingar. Medan motivation för att använda denna teknik skulle kunna vara ren, det skapar svåra frågorna om integritet. Staden skulle få en redovisning av alla som passerade genom denna stadsdel. Den teknik som behandlar alla som misstänkt, som om det bara är en tidsfråga innan var och en av oss begår ett brott.

Och vad händer om den teknik som gör ett misstag och misidentifies någon? Väder, kläder, frisyrer och även städningen av linsen kan påverka förmågan kameran för att identifiera personer. Kritiker kan fråga sig: Varför installera ett system som är opålitlig?

Vad händer om en person lider av en sjukdom eller skada som förändrar hans eller hennes utseende? En sådan förändring kunde innebära problem med biometri. Justera biometriska system för att rymma förändring skulle också kunna leda till en kränkning av användarens integritet. Systemadministratören nu vet mer detaljer om användaren.

Ett samhälle med genomgripande biometriska system skulle göra anonymitet i praktiken en omöjlighet. Ska samhället bli förtryckande eller på annat sätt kränkande för befolkningen, medborgarna skulle ha några möjligheter att reagera utan att avslöja sin egen identitet.

Grupper som Biometriska kännetecken Institutet är medvetna om integritet och strävar efter att skapa processer för att begränsa risken för biometriska applikationer för att kränka en persons integritet. Andra grupper som förespråkar att företag, myndigheter och andra organisationer genomföra en integritet bedömning innan du installerar en biometriska system. Med vaksamhet och försiktighet, kan vi hitta ett sätt att integrera biometri i våra liv och ändå behålla vår integritet.

Relaterade HowStuffWorks Artiklar

 • Hur Biometri Arbete
 • Hur Ansiktsigenkänning Fungerar
 • Hur Tracking Fungerar
 • Hur att Surfa Anonymt
 • Kan regeringen se de webbplatser jag besöker?
 • Kan staten läsa din privata e-post?

Fler Bra Länkar

 • Biometri Institutet
 • Electronic Frontier Foundation

Källor

 • Abernathy, William och Tien, Lee. “Biometri: vem Som Tittar på Dig?” Electronic Frontier Foundation. (Mars 4, 2010) http://www.eff.org/wp/biometrics-whos-watching-you
 • Biometri Institutet. “Biometri Institutet Sekretesslag.” (Mars 4, 2010) http://www.biometricsinstitute.org/displaycommon.cfm?an=1&subarticlenbr=8
 • Brun, Ian. “Integritet, förtroende och biometriska kännetecken.” Oxford Internet Institute, University of Oxford. (Mars 4, 2010) http://www.slideshare.net/blogzilla/trust-privacy-and-biometrics
 • Clarke, Roger. “Biometri och Privatliv.” Xamax Konsulttjänster Pty Ltd. 15 April 2001. (Mars 4, 2010) http://www.rogerclarke.com/DV/Biometrics.html
 • Condon, Stephanie. “Prop. biometri fortfarande väcker den personliga integriteten.” CNET. Okt. 8, 2008 (Mars 4, 2010) http://news.cnet.com/8301-13578_3-10060601-38.html
 • Mordini, Emilio och Massari, Sonia. “Kropp, Biometri och Identitet.” Bioetik. Vol. 22, nr 9, 2008. sid 488-498.
 • National Science and Technology Council. “Privacy & Biometri Bygga en Konceptuell Grund.” (Mars 4, 2010) http://www.biometrics.gov/docs/privacy.pdf
 • Roy, Saumya. “Biometriska kännetecken: Säkerhets-Välsignelse eller Krossa Integritet?” PC World. Jan. 25, 2002. (Mars 4, 2010).http://www.pcworld.com/article/81444/biometrics_security_boon_or_busting_privacy.html