Hur Google Chrome OS Fungerar

0
19

NÄSTA SIDA

Hårdvara Bildgalleri Googles Chrome OS syftar till att eliminera de flesta lokal lagring av data och skjuta dig att spendera ännu mer tid på nätet. Se mer av datorns hårdvara bilder.

John Foxx/Stockbyte/Thinkstock

Internet har blivit en central del i datoranvändningen. Innan Nätet började brinna i slutet av 1990-talet, datoranvändning i hemmet var till stor del en sällsam upplevelse. Dator användare har skapat dokument på en DATOR och sparas dessa filer till en hårddisk eller diskett, och kanske arbetat inom ett lokalt nätverk på kontoret. Fildelning innebar oftast går en disk till en annan maskin.

Dessa dagar, computing är en Webb-centrerad upplevelse, och du utföra många av din Internet-uppgifter genom ett program som kallas webbläsare. Som webbläsare, vilket kan vara ett program som Firefox eller Internet Explorer, hjälper dig att hämta information från Internet flera gånger per dag, integrera det med andra online-dokument och dela data i överflöd med människor över hela planeten. Google försöker omforma datorn erfarenhet av att använda sin förståelse av Webben för att skapa en ny Chrome-operativsystemet (OS).

Traditionella operativsystem, såsom Windows, kräver mycket utrymme på hårddisken och kräva en del arbete från din sida. Du måste installera de program du vill ha individuellt, hantera OS och säkerhet uppdateringar och hantera drivrutiner också.

Googles Chrome OS som mål att se över denna paradigm. Med Chrome webbläsare faktiskt är OS-i det här fallet, Chrome OS bygger på Googles webbläsare med samma namn. Totalt, Chrome OS är byggd på open source-version av Linux och integrerade med Chrome webbläsare, en enkel media spelare…och det är det.

Google anammat konceptet av ett ultra-lätt, Web-centrerad OS i stor del på grund av den enorma senaste framgången för netbooks. Netbooks är små bärbara datorer som är utformad för att låta användare få tillgång till Webben, och inte mycket mer, de är billiga och har begränsad hårdvara, och de är inte byggd för att höga-drivna program som Photoshop, till exempel.

Till skillnad från Windows, Chrome kommer inte att vara tillgänglig som en nedladdning. Det kommer att vara förinstallerad av netbook-tillverkare som följer Googles specifikationer hårdvara. Chrome är byggd för att köras på bästa ssd-lagring system i motsats till de traditionella snurrande hårddiskar, delvis på grund av solid-state-enheter är mindre benägna att misslyckas, men också på grund av att de är mindre rymliga — kom ihåg att Google vill att du ska lagra dina data online. Och eftersom OS använder Web-baserade applikationer, du behöver inte lokal lagring för programvaran, antingen.

Det är ingen slump att Google betonar online aspekter av Chrome. Hela Chrome-projektet kretsar kring cloud computing – modell. Att fancy term som helt enkelt innebär att alla dina data och program lagras på nätet, i “molnet”, så att du kan komma åt dem från vilken dator som helst, var som helst.

Företaget säger att denna modell kommer att hjälpa den att utveckla en bättre övergripande OS erfarenhet och fokus på att bygga ett OS med förbättrad hastighet, säkerhet och enkelhet. Genom att hacka ut alla icke-Web-relaterade funktioner av en traditionell OS, Google indikerar att dessa mål ska vara lättare att uppnå. Och företaget inte gör designen arbeta ensam. Eftersom detta är ett open-source-projekt (under namnet Krom OS), Google får feedback från kunniga utvecklare av programvara över hela världen.

Det är viktigt att komma ihåg att Google inte har för avsikt att Chrome OS ska vara ditt primära operativsystem. I stället ser en Chrome OS netbook som en sekundär dator som du använder när du är klar med den tunga applikationer du använder på en mer kraftfull dator på kontoret.

Som de flesta produkter från Google Chrome OS är gratis. Detta faktum, tillsammans med kraften hos Google marknadsföring och distribution, bör fånga din uppmärksamhet. Fortsätt läsa för att se hur Chrome kan förändra landskapet för datorer som du vet det.