Hvordan iTunes Fungerer Mobile

0
14

iTunes og Andre Mobile Enheter

Prev (forrige)

NESTE

Det finnes en rekke andre multimedia enheter der ute, som for eksempel Microsofts Zune, men de kan ikke bruke iTunes.

Justin Sullivan/Getty Images

Selv om Apple er en av de mest synlige aktørene i smarttelefoner og mobile medier markedet, det er ikke det eneste selskapet å merke. Det finnes en rekke andre musikk-spillere og telefoner som utfører mange av de samme funksjonene til ipod og iphone, og de bruker programmer som ligner til iTunes.

En grunn for spredning av alternative enheter er DRM (digital rights management) for beskyttelse som iTunes utplassert. For mye av sin eksistens, iTunes brukt Fairplay er DRM, som betyr at filer kan bare spilles av i iTunes og på iphone og ipod forbundet med iTunes-kontoen din. Ideen, selvfølgelig, var å hindre ulovlig kopiering av media-filer, men denne taktikken var også en god måte å låse iPod-brukere til å bruke bare Apple og iTunes-relaterte produkter.

I januar 2009, Apple endte sin politikk av å bruke DRM kopibeskyttelse til musikk og video filer som selges gjennom iTunes. Det betydde at du kan spille av innhold du har kjøpt via iTunes på hvilken som helst enhet som jobbet med .AAC (advanced audio coding) – format.

Men, Apple fortsatt design iTunes for å sørge for at bare Apple-produkter kan kommunisere med iTunes. Så selv om Android-kompatible telefonen kan spille .AAC-filer, og du fortsatt ikke kan overføre filer og spillelister via iTunes.

Det er verdt å nevne at andre selskaper har forsøkt å krasje iTunes partiet ved å gjøre sitt enheter som er kompatible med iTunes. For eksempel, når Palm ‘ s Pre smarttelefon ble annonsert, det synkroniserte feilfritt med iTunes. Men, Apple umiddelbart innført en oppdatering til iTunes som blokkerte Pre.

Det betyr at eiere av andre enheter må finne alternativer til iTunes. De fleste mediespillere komme med proprietær programvare som hjelper deg med å administrere innholdet. Imidlertid, at programvaren er sjelden så omfattende som iTunes. For eksempel, en tredjeparts produkt som heter Doubletwist, kan du synkronisere hundrevis av forskjellige enheter, fra Blackberry til Palm Pre, og deretter søke etter og kjøpe musikk — men fra Amazon.com i stedet for iTunes.

Selv eiere av Apple-produkter noen ganger finner iTunes svak og uhåndterlig, som ber dem om å søke alternativer. For eksempel, CopyTrans Manager er en gratis programvare som oppnår mange av de samme oppgavene som iTunes, og noen brukere rapporterer at det klarer innhold bedre enn Apple ‘ s program.