Hvordan vil computere, der udvikler sig over de næste 100 år?

0
15

Ubiquitous Computing

Prev

NÆSTE

Enheder som Microsoft Surface er at skubbe computere til nye miljøer.

AP Photo/Jae C. Hong

Et populært tema i science fiction-historier, der foregår i fremtiden, er ubiquitous computing. I denne fremtid, computere er blevet så små og gennemgribende, at de er i stort set alt. Du har måske computer sensorer i gulvet, der kan overvåge din fysiske sundhed. Computere i din bil, der kan hjælpe dig, når du kører til arbejde. Og computere næsten overalt spore din enhver bevægelse.

Det er en vision om fremtiden, som er både spændende og skræmmende. På den ene side, computer-netværk ville blive så robuste, at vi havde altid en hurtig, pålidelig internetforbindelse. Du kunne kommunikere med nogen, du kan vælge, uanset hvor du var, med ingen bekymringer om afbrydelse i tjenesten. Men på den anden side ville det også blive muligt for virksomheder, regeringer og andre organisationer til at indsamle oplysninger om dig og holde styr på dig, uanset hvor du går.

Vi har set skridt i retning af ubiquitous computing i det sidste årti. Kommunale Wi-Fi projekter og 4G-teknologier såsom LTE og WiMAX andre netværk langt ud over verden af kabel-maskiner. Du kan købe en smartphone, og adgang petabytes af oplysninger på World Wide Web i løbet af få sekunder. Sensorer i trafikken, stoplys og biometriske enheder kan registrere vores tilstedeværelse. Det kan ikke vare længe, før næsten alt, hvad vi kommer i kontakt med, har en computer, eller sensor inde i det.

Vi kan også se massive forandringer i bruger-interface teknologi. I øjeblikket er de fleste computere, der er afhængige af fysiske input-grænseflader som en computer mus, tastatur, tracking pad eller anden overflade, hvorpå vi input-kommandoer. Der er også computer programmer, der kan genkende din stemme eller holde styr på dine øjenbevægelser til at udføre kommandoer. Dataloger og neurologer arbejder på forskellige brain-computer interfaces, der vil give folk mulighed for at manipulere computere, der kun bruger deres tanker. Hvem ved? Computere i fremtiden kan reagere problemfrit med vores ønsker.

Til at ekstrapolere ud til 100 år, er vanskelig. Teknologiske fremskridt er ikke nødvendigvis lineær eller logaritmisk. Vi kan opleve årtiers fremskridt, efterfulgt af en periode, hvor vi gør det meget lidt fremskridt, som vi støde op mod uforudsete hindringer. På den anden side, i henhold til nogle fremtidsforskere, der kan være nogen meningsfuld forskel mellem computere og mennesker inden for 100 år. I den verden, vi vil blive omdannet til en ny art, der kan forbedre på sig selv i et tempo, utænkelige for os i vores nuværende former. Uanset hvad fremtiden kan holde, er det sikkert at antage, at de maskiner, vi stole på, at der vil være meget forskellige fra nutidens computere.

Få mere at vide om edb-teknologi ved at følge nedenstående links.

Relaterede Artikler HowStuffWorks

 • Hvordan Pc ‘ Arbejde
 • Hvor Moore ‘ s Lov Værker
 • Hvordan DNA-Computere Vil Arbejde
 • Hvordan Kvantecomputere Arbejde
 • Hvordan Allestedsnærværende Netværk Vil Arbejde
 • Hvordan Brain-Computer Interfaces Arbejde
 • Hvad er den teknologiske singularitet?

Flere Gode Links

 • Singularity.com
 • Optisk Computer Nyheder
 • Center for Quantum Computation

Kilder

 • Ben, Simone og Matias Castro. “A Brief History of Quantum Computing.” Imperial College, London, Department of Computing. 1997. http://www.doc.ic.ac.uk/~nd/surprise_97/journal/vol4/spb3/
 • Dubash, Michael. “Moore’ s Lov er død, siger Gordon Moore.” Techworld. April 13, 2005. (Marts 17, 2010) http://news.techworld.com/operating-systems/3477/moores-law-is-dead-says-gordon-moore/
 • MIT. “Center for Ekstreme Quantum Information Teori (xQIT), MIT.” TechNews. Marts 2007. (18 marts, 2010) http://www.technologynewsdaily.com/node/6280
 • NASA. “Ved hjælp af ‘Natur ‘ Værktøjskasse’ en DNA-Computer Løser et Komplekst Problem.” 14 marts, 2002. (18 marts, 2010) http://www.jpl.nasa.gov/releases/2002/release_2002_63.html
 • Purdue Nyheder. “Purdue forskere strække DNA på chip, lægge spor for fremtidens computere.” Oktober 2003. (18 marts, 2010)http://news.uns.purdue.edu/html4ever/031007.Ivanisevic.DNA.html
 • Science Daily. “Optisk Computer Tættere: Optisk Transistor Lavet Af Enkelt Molekyle.” 3 juli, 2009. (Marts 17, 2010) http://www.sciencedaily.com/releases/2009/07/090702080119.htm
 • Science Daily. “Super-Hurtige Computere I Fremtiden.” Sept. 3, 2009. (18 marts, 2010) http://www.sciencedaily.com/releases/2009/09/090901082855.htm