Hvordan vil datamaskiner utvikle seg over de neste 100 år?

0
13

Ubiquitous Computing

Prev (forrige)

NESTE

Enheter som Microsoft Surface er å skyve datamaskiner i nye miljøer.

AP Photo/Jae C. Hong

Et populært tema i science fiction-historier satt i fremtiden er allestedsnærværende databehandling. I denne fremtiden, datamaskiner har blitt så små og gjennomgripende at de er i praktisk talt alt. Du kan ha datamaskinen sensorer i gulvet som kan overvåke din fysiske helse. Datamaskiner i bilen som kan hjelpe deg når du kjører bil til arbeid. Og datamaskiner praktisk talt overalt spore dine bevegelser.

Det er en visjon av fremtiden som er både spennende og skremmende. På den ene siden, datanettverk skulle bli så robuste at vi vil alltid ha en rask, pålitelig tilkobling til Internett. Du kan kommunisere med alle du velger, uansett hvor du var med ingen bekymringer om avbrudd i tjenesten. Men på den annen side, ville det også bli mulig for selskaper, myndigheter eller andre organisasjoner for å samle inn informasjon om deg og holde orden på deg uansett hvor du går.

Vi har sett skritt mot ubiquitous computing over det siste tiåret. Kommunale Wi-Fi prosjekter og 4G-teknologi som LTE og WiMAX har utvidet network computing langt utover verden av kablet maskiner. Du kan kjøpe en smarttelefon og tilgang petabyte av informasjon på World Wide Web i løpet av sekunder. Sensorer i trafikken stoplights og biometriske enheter kan oppdage vår tilstedeværelse. Det kan ikke være lenge før nesten alt vi kommer i kontakt med har en datamaskin eller en sensor inne i den.

Vi kan også se massive forandringer i brukergrensesnittet teknologi. I dag, de fleste datamaskiner stole på fysisk inngang grensesnitt som en mus, tastatur, sporing pad eller en annen overflate på som vi innspill kommandoer. Det finnes også dataprogrammer som kan gjenkjenne stemmen eller spore ditt øye bevegelser til å utføre kommandoer. Datamaskinen forskere og nevrologer arbeider på ulike hjerne-datamaskin-grensesnitt som vil tillate folk å manipulere datamaskiner via sine tanker. Hvem vet? Datamaskiner i fremtiden kan reagere sømløst med våre ønsker.

Å ekstrapolere ut til 100 år er vanskelig. Den teknologiske utviklingen er ikke nødvendigvis lineær eller logaritmisk. Vi kan oppleve flere tiår på fremgang, etterfulgt av en periode der vi gjøre svært lite framgang som vi støte opp mot uforutsette hindringer. På den annen side, i henhold til noen futurists, det kan være noen meningsfull forskjell mellom datamaskiner og mennesker innen 100 år. I den verden, vi vil bli forvandlet til en ny art som kan forbedre seg i et tempo ufattelige for oss i våre nåværende former. Uansett hva fremtiden kan holde, det er en trygg innsats for å anta maskinene vi stole på vil være svært forskjellig fra dagens datamaskiner.

Les mer om informasjonsteknologi ved å følge lenkene nedenfor.

Relaterte HowStuffWorks Artikler

 • Hvordan Datamaskiner Fungerer
 • Hvordan Moore ‘ s Lov Verk
 • Hvordan DNA-Datamaskiner Vil Fungere
 • Hvordan Kvante-Datamaskiner Arbeid
 • Hvordan Allestedsnærværende Nettverk Vil Arbeidet
 • Hvordan Hjerne-Datamaskin-Grensesnitt Arbeid
 • Hva er teknologisk singularitet?

Flere Gode Lenker

 • Singularity.com
 • Optisk Datamaskinen Nyheter
 • Senter for Quantum Computation

Kilder

 • Bein, Simone og Matias Castro. “En Kort Historie av Quantum Computing.” Imperial College, London, Avdeling for Databehandling. 1997. http://www.doc.ic.ac.uk/~nd/surprise_97/journal/vol4/spb3/
 • Dubash, Michael. “Moore’ s Law er død, sier Gordon Moore.” Techworld. April 13, 2005. (Mars 17, 2010) http://news.techworld.com/operating-systems/3477/moores-law-is-dead-says-gordon-moore/
 • MIT. “Senter for Ekstreme Quantum Information Theory (xQIT), MIT.” TechNews. Mars 2007. (18. mars 2010) http://www.technologynewsdaily.com/node/6280
 • NASA. “Ved hjelp av ‘Natur’ s Toolbox,’ en DNA-Datamaskin-Løser et Komplekst Problem.” Mars 14, 2002. (18. mars 2010) http://www.jpl.nasa.gov/releases/2002/release_2002_63.html
 • Purdue Nyheter. “Purdue forskere strekke DNA-på-chip, legge spor for fremtiden datamaskiner.” Oktober 2003. (18. mars 2010)http://news.uns.purdue.edu/html4ever/031007.Ivanisevic.DNA.html
 • Science Daily. “Optisk Datamaskinen Nærmere: Optisk Transistor Laget Fra Ett Enkelt Molekyl.” Juli 3, 2009. (Mars 17, 2010) http://www.sciencedaily.com/releases/2009/07/090702080119.htm
 • Science Daily. “Super-Rask Datamaskiner I Fremtiden.” Sept. 3, 2009. (18. mars 2010) http://www.sciencedaily.com/releases/2009/09/090901082855.htm