NHL-tester puck och spelare spårning i regelbunden säsong spel – Canadian Business

0
17

LAS VEGAS — På en tv med live video som visar hur många meter per sekund Erik Karlsson var skridskoåkning. På en annan var en video-game-som visualisering av spelet på isen nedan mellan Vegas och San Jose. I närheten skärmar blixtrade prop satsningar — var nästa mål skulle bli fått från? skulle Max Pacioretty skate 3 km ikväll? — som var oddsen uppdaterad med den andra.

I en hall högt upp i T-Mobile Arenan, virtuell verklighet headset gav en bild av spelet från perspektiv av någon från Marc-Andre Fleury till Joe Thornton till en fläkt i artikel 214.

NHL-denna veckan testas puck och spelare att spåra för första gången i regelbunden säsong spel, ett spännande steg med planer på att ha den plats i hela ligan nästa säsong. NHL kommer att gå och kanske överträffa den NFL med spårning i realtid teknik är det som vi hoppas kommer att ha omfattande konsekvenser för lag, spelare och fans från Florida till Vancouver.

En överväldigande mängd data som snart kommer att finnas tillgängliga för analytics, tv-bolag och, ja, spelare som expanderat sport betting tar tag efter förra årets AMERIKANSKA Högsta Domstolens beslut att rensa vägen.

“Det kommer att förändra spelet på ett bra sätt”, säger Dave Lehanski, NHL senior vice-president of business development. “Vi kommer att gå från att spåra eller att fånga kanske ca 350 evenemang per spel nu för skott, pass, hit, spara — till 10 000. Att ensam vid slutet av dagen, du kommer att ha en massiv mängd ny information som ingen någonsin har sett förut.”

Mikrochips har lagts till spelare axelvaddar och på insidan speciellt utformad puckar för två Vegas Golden Knights hem spel den här veckan, mot New York Rangers och San Jose Sharks. Fjorton antenner i takstolarna och fyra mer på suite nivå spåras rörelse genom radiofrekvenser och förmedlas data suite 46, där league Players’ Association chefer och representanter från 20 team och olika teknik för företag, betting bolag och TV-rättigheter innehavare var att titta på tillsammans med en handfull journalister.

Spårning har testat på tidigare All-Star matcher och 2016 World Cup of Hockey. Den senaste testerna raffinerad logistik för att använda teknik på ett meningsfullt spel, och visade också hur realtid statistik kan användas på sändningar, i betting program och skapa virtual reality och augmented reality simulations.

“Teknik ger oss en chans att ge våra fans närmare spelet, ger dem en chans att titta på spelet från olika perspektiv, säger Kommissionär Gary Bettman sade som det Gyllene Riddarna kämpade Hajar. “Och den möjligheten är obegränsad i en tid där den tekniska utvecklingen går rekordsnabbt.”

Fansen kommer att få sin första riktiga smaken av uppföljningssystemet på All-Star-Helgen på Jan. 25-26 i San Jose när NBC i USA och Rogers communications i Kanada kommer att ha tillgång till uppgifterna för att använda på sina sändningar. Om allt går enligt plan, den fullständiga sortiment av puck och spelare-spårning kommer att vara på plats för att börja nästa säsong.

NHL och NHLPA har diskuterat puck och spelare spårning på i flera år och miljontals dollar har investerats i projektet. Spelare oro över att spåra data som används mot dem har varit kvävdes nog att de gick med på att bära den mikrochips.

“Jag tror att de potentiella positiva uppväger eventuella negativa”, sa Mathieu Schneider, en pensionerad en back och särskild assistent till NHLPA verkställande direktör. “Det åligger oss att se till att vi gör det inte bara för den nuvarande killar vad vi kan men också för framtida killar. … Jag tycker att tidpunkten är rätt.”

NHL äger de data utan måste dela det med resten av unionen. Vice-Kommissionär Bill Daly sade sidorna är på samma sida och kommer att prata om det mer för nästa kollektivavtal. Ett av villkoren är att lagen är inte tillåtet att använda en spelare spåra data i lön skiljeförfarande.

“Vem vet vad som kommer att hända med det?” Hajar kapten Joe Pavelski sagt. “Jag tror att folk gillar att se olika statistik, och NHL är nog att försöka ge fans en liten bit av något liknande. Kanske det påverkar några killar, det kanske inte. Förhoppningsvis är det bara ökar spelare och deras kompetens och hur de spelar spelet.”

NHL kommer att gå med i NFL som den enda stora Nordamerikanska idrottstävlingar med spelare bär tracking-teknik. NBA och Major League Baseball använder sofistikerade system som kan innehålla radar och kameror.

Jogmo World Corp. och Fraunhofer Institutet i Tyskland har utvecklat just detta system i samband med NHL under de senaste tre åren. Det har tagit så lång bara för att få det rätt, det gummi som används för att göra puckar som ursprungligen inte arbeta med sensorer. Systemet spårar en puck 2 000 gånger per sekund och spelare 200 gånger per sekund.

“Generellt, hockey är den mest utmanande sport som du kan tänka på för den högsta mekanik, högsta hastighet, högsta effekt,” Jogmo grundare och VD Martin Bachmayer sagt. “Vi var tvungna att ändra pucken recept, pucken blandningen för att få det att fungera. Det var super svårt.”

NHL kommer inte att säga hur mycket, men nya puckar är betydligt dyrare än frysta gummi sorter som används under de senaste 100 åren av hockey och alla fans som åkte hem med en puck från ett av de spel omedvetet fick en bit av historia och en värdefull souvenir. Hur domarna hanterar dem och hur utrustning chefer itu med mikrochips på axelvaddar var stora delar av de tester den här veckan, och justeringar kommer att göras baserat på feedback från spelare och tjänstemän inför nästa säsong.

Från och med nästa säsong, tv-bolag kommer att kunna flash-upp-till-det-andra data under spel, och vid en viss punkt fans kommer att kunna anpassa puck och spelare att spåra statistik som de titta på online. Målet är att försöka locka till sig nya tittare och ge hardcore fans mer att sjunka ner tänderna i.

“Casuals kommer att använda det som ett sätt att förstå hur snabbt (hockey),” NHL chief administrative officer Steve McArdle sa. “Alla de saker som de har hört talas om hockey kommer till liv genom rätt data i realtid. Den avids, om de vill gå super djup på analytics som kommer att härledas ur denna sak, det är en kanin hål som du kan gå så djupt du vill gå.”

Det kan också ändra hur spelet spelas. Team som redan har sina egna uppgifter, och tillströmningen av standardiserade nummer och information med exakt precision ner till tum kommer att göra analytics ännu mer avancerad.

“De vill ha mer information, så att vi verkligen ger oss en möjlighet att verkligen göra de klubbar bättre och smartare,” NHL chief revenue officer Keith Wachtel sagt.

___

Följ AP Hockey Författaren Stephen Whyno på Twitter på https://twitter.com/SWhyno

___

Mer AP NHL: https://apnews.com/NHL och https://twitter.com/AP_Sports

Stephen Whyno, Associated Press