Ontario nästa löfte att fortsätta kämpa nedläggning som GM ökad vinst – Canadian Business

0
14

WINDSOR, Ont. — Nästa från hela Ontario och svor på fredag för att fortsätta kämpa General Motors planer på att slutaren ett framträdande fabrik i provinsen som företaget meddelade att en förbättring av sin ekonomiska prognos för det kommande året.

Medlemmar i Unifor, unionen, som representerar den största delen av 2,600 arbetstagare som berörs av företagets planer på att stänga sin anläggning i Oshawa, Ont., samlades i Windsor, Ont., att uttrycka sina pågående motstånd mot att flytta.

Unionen hade bussas medlemmar från Ontario samhällen flera timmar bort, inklusive Kitchener och Brampton. De samlades på GM: s Windsor huvudkontoret för att hålla ett möte under en investerare möte som ägde rum i närheten av Detroit, där företaget meddelade att de ljusare ekonomiska utsikter.

“Vi är inte en glad grupp här i Kanada, och vi är jävligt bra beredd att visa dig hur galna vi verkligen är,” Unifor President Jerry Dias sade i rally.

Dias sade att medlemmarna skulle fortsätta med en rad åtgärder för att försöka få företaget är “absolut uppmärksamhet,” inklusive synas på en större auto show i Detroit nästa vecka.

“GM kommer att leva upp till de åtaganden som de gjorde till oss 2016 som de kommer att inga nedläggningar under livet av vårt avtal”, sade han.

Dagar innan fredagens rally, organiserade arbetstagare i Oshawa monteringsanläggning iscensatt två arbetsnedläggelse för att protestera mot sina arbetsgivares beslut att stänga anläggningen.

Men GM, som tidigare meddelat att de Oshawa anläggningen skulle vara en av fem Nordamerikanska verksamheten för att stänga under de kommande åren, har entydigt förklarat att beslutet är slutgiltigt och gjordes som företaget skiftar fokus mot elektriska och autonoma fordon.

Företaget har att erbjuda fler positiva nyheter på fredag, dock, att stärka sin vinst före skatt uppskattning för 2018 och förutspår ett ännu starkare resultat för det kommande året.

Bolaget prognostiserat 2018 resultat före skatt per aktie vinst skulle överträffa förväntningarna som anges i tredje kvartalet, säger att det sannolikt skulle överträffa målet på US$5.80 till US$6.20 det ligger i tiden. För 2019, företaget ökat sin vinst vägledning för upp till mellan US$6.50 och 7 dollar per aktie.

Den relativt soligt resultatprognos kom trots vikande försäljning för företaget i USA och avtagande försäljning i Kina. GM har också planer på att avsluta flera bil linjer i USA under det kommande året.

VD Mary Barra berättade investerare bolaget inte några ytterligare förluster av arbetstillfällen utöver de 14 000 positioner som kommer att minska som de fem anläggningar som blåst ner.

“Vi har gjort alla meddelanden som vi måste göra,” sade hon. “Vi fortsätter att förändra företaget.”

Dias satte sig ner med GM tidigare i veckan för att prata om förslag som eu hade gjort för att förlänga livslängden på Ontario växt, men kom hem tomhänt.

Eu har betonat den bredare ekonomiska konsekvenserna av nedläggningen och släppt en studie som på onsdagen att sätta några hårda siffror med dess anspråk på att flytta skulle hantera en förödande inverkan på den regionala ekonomin.

De uppskattningar stängningen av anläggningen i slutet av året kommer att resultera i 14 000 färre jobb i Ontario och 10 000 färre jobb utanför länet till år 2025 jämfört med att hålla fabriken öppna. De skulle omfatta cirka 4 400 jobb på GM Oshawa och dess delar leverantörer i Ontario som skulle vara förlorade år 2020, Unifor sagt.

Nedläggningen skulle även minska Ontario s BNP med 5 miljarder dollar och menar $330 miljoner euro mindre länsstyrelsen inkomster nästa år, studien uppskattade.

GM har sagt att de alternativ som föreslås av eu att hålla Oshawa anläggning, till exempel förlänga livslängden på Chevy Impala och Cadillac XTS produceras på fabriken och flytta produktionen planeras för Mexiko till anläggningen, är inte ekonomiskt försvarbart.

— Michelle McQuigge i Toronto, med filer från Associated Press.

Den Kanadensiska Pressen