Roboter gå, snakke, hell over øl og ta over CES tech show – Kanadiske Virksomhet

0
11

LAS VEGAS — Roboter som gå, snakke, hell over øl og spille pingpong har tatt over CES gadget-messen i Las Vegas igjen. Bare ikke forvent å finne i hjemmet som helst snart.

De fleste hjemme-robot ventures har mislyktes, delvis fordi de er så vanskelig og dyrt å designe til et nivå av intelligens som forbrukerne vil finne nyttig, sier Bilal Zuberi, en robotics-orientert venture kapitalist på Lux Hovedstaden. Men det betyr ikke holde selskaper fra å prøve.

“Roboticists, jeg antar, vil aldri gi opp sin drøm om å bygge Rosie, sier Zuberi, med henvisning til den humanoide hushjelp fra “The Jetsons.”

Men det er noe håp for andre. Frank Gillett, en teknisk analytiker ved Forrester, sier roboter med mer fokusert oppdrag som gressklipping, eller levere cheeseburgers stå en bedre sjanse til å finne et nyttig nisje.

ROBOTER SOM LEVERER

Det er så mange levering roboter på CES at det er lett å forestille seg at vi vil alle være snubler over dem på fortauet eller i heis — lenge før. Zuberi sier det er blant de nye robot trender med de lover, fordi feltet er tegning på noen av de samme fremskritt at makt selvkjørende biler.

Men det er vanskelig å si hvilke — om noen — vil fortsatt være rundt i et par år.

Segway Robotics, en del av samme selskap som lager elektriske leie scootere for Kalk, Hoppe og Fugl, er den siste til å komme inn i levering av spill med en ny maskin er det samtaler Loomo Levering. På hjul kontor robot kan unngå hindringer, styret heiser og levere dokumenter til annen etasje.

En lignende office courier kalt Holabot ble avduket av Kinesisk oppstart Shenzhen Pudu-Teknologi. Administrerende DIREKTØR Felix Zhang sier at hans selskap allerede har en track record salg av roboter i Kina, hvor det Pudubot robot som ser ut som hyller på hjul — navigerer opptatt restauranter som en slags robot servitør.

Nesten alle av disse roboter bruke en teknologi som kalles visuell SLAM, kort for samtidig lokalisering og kartlegging. De fleste er på hjul, men det er uteliggere, for eksempel fra tyske bilindustrien selskapet Continental, som ønsker å distribuere gå robot hunder til å bære pakker fra en selv-kjører levering varebiler til bolig foran dører.

En levering roboten trenger både sofistikert autonomi og en fokusert oppgave å skille seg ut fra flokken, sier Saumil Nanavati, head of business development for Robby-Teknologi. Firmaet hans navnebror robot reiser ned fortau som en “butikk på hjul.” Selskapet har nylig inngått samarbeid med PepsiCo å levere snacks rundt en California-universitetet.

ROBOTER FOR HUNDER

Gjør menneskets beste venn trenger en robot pal av sine egne? Noen oppstarter tror det.

“Det er et stort problem med separasjonsangst, fedme og depresjon i husdyr, sier Bie-oh Kim, markedssjef for robotics fast Varram.

Selskapets $99 robot er egentlig en bevegelse behandle dispenser som motiverer kjæledyr jager den rundt. En flokk av de små, dumbbell-formet roboter zoomet rundt en penn på vis — skjønt det var ingen hund eller feline konferanse deltakere for å vise hvordan maskiner virkelig fungerer.

Varram robot tar to timer å lade og kan kjøre i 10 timer — akkurat nok tid til å la en pet ‘ s skyld-ridd menneskelige ledsager for å komme seg hjem fra jobb.

ROBOTER PÅ BESTEFORELDER SE

Samsung kommer ut med en robot som kan holde sine øyne på besteforeldre.

Den rullende roboten kan snakke og har to digitale øynene på en svart skjerm. Det er designet for å spore medisinene seniorer ta, måle blodtrykk og ring 911 hvis den oppdager et fall.

Samsung ikke si når Samsung Bot Omsorg ville være tilgjengelig, men noen selskaper i oppstartsfasen er å sette lignende ideer i aksjon. Israelske selskapet Intuisjon Robotics brukt CES for å kunngjøre den kommende kommersielle lanseringen av ElliQ, en robot stemme assistent som kan sitte på slutten tabeller og hjelpe eldre voksne kommunisere med familiemedlemmer uten å måtte fikle med en datamaskin.

ROBOT VENNER

Lovot er en enkel robot med bare ett mål — å gjøre sin eier lykkelig.

Det kan ikke bære på lange samtaler, men det er fortsatt sosial — nærmer seg folk, slik at de kan samhandle, flytte seg rundt på en plass for å lage et digitalt kart, reagerer på å bli omfavnet.

Lovot er horn-formet antenne — med en 360-graders kamera — erkjenner sine omgivelser, og oppdager retning av lyd og stemmer.

Lovot er brainchild av Groove X administrerende DIREKTØR Kaname Hayashi, som tidligere har jobbet på SoftBank er Pepper, en menneskelignende robot som raskt dukket opp i noen AMERIKANSKE kjøpesentre for to år siden. Hayashi ønsket å skape en reell forbindelse mellom mennesker og roboter.

“Dette er bare støtte ditt hjerte, vår motivasjon, sier han.

___

AP video journalist James Brooks bidratt til denne rapporten.

___

Denne historien har blitt korrigert å si at roboter helle øl, snarere enn brygge.

Matt O ‘ Brien Og Joseph Pisani, Associated Press