Hur Kylare Arbete

0
19

Termisk Ledningsförmåga

Föregående

NÄSTA

Värme kan överföras på tre olika sätt: konvektion, strålning och ledning. Ledning är hur värmen överförs på ett fast, och därför är det sätt det överförs på en kylfläns. Ledning uppstår när två objekt med olika temperaturer komma i kontakt med varandra. Vid den punkt där de två objekten uppfyller, desto snabbare rör sig molekyler av det varmare objektet krascha in i en långsammare rörelse molekyler av den svalare objekt. När detta sker, desto snabbare rör sig molekylerna från varmare objekt ge energi till att de rör sig långsammare molekyler, som i sin tur värmer svalare objekt. Denna process är känd som termisk ledningsförmåga, vilket är hur kylare transfer bort värme från datorns processor.

Kylare är oftast gjorda av metall, som fungerar som värmeledare som transporterar bort värme från PROCESSORN. Men, det finns för och nackdelar med varje typ av metall. För det första, varje metall har en annan nivå av termisk ledningsförmåga. Den högre värmeledningsförmåga metall, mer effektivt det är att överföra värme.

En av de vanligaste metallerna som används i kylare är av aluminium. Aluminium har en värmeledningsförmåga på 235 watt per grad Kelvin per meter (W/mK). (Värmeledningsförmåga antal, i detta fall 235, hänvisar till metallens förmåga att leda värme. Enkelt uttryckt, ju högre värmeledningsförmåga nummer av en metall är, desto mer värme som metall kan göra.) Aluminium är också billiga att producera och är lätt. När en kylfläns är ansluten, dess vikt sätter en viss nivå av stress på moderkortet, som moderkortet är utformad för att rymma. Ändå är det lätt att göra upp med aluminium är bra eftersom det lägger liten vikt och stress till moderkortet.

En av de bästa och vanligaste material som används för att göra kylare med koppar. Koppar har en mycket hög termisk ledningsförmåga för 400 W/mK. Det är dock tyngre än aluminium och dyrare. Men för operativsystem som kräver en omfattande mängd av värmeavledning, koppar används ofta.

Så vart tar värmen vägen när det har varit som bedrivs från processorn genom kylflänsen? En fläkt inuti datorn flyttar luft över kylflänsen och ut datorn. De flesta datorer har även en extra fläkt installeras direkt över kylflänsen för att hjälpa på rätt sätt kyla processorn. Kylare med dessa ytterligare fans kallas aktiv kylare, medan de med den enda fläkt kallas passiv kylare. Den vanligaste fan är fallet fläktsom drar in kall luft från utsidan datorn och blåser ut den genom datorn, utvisa den varma luften från den bakre delen.

SHARE
Previous articleHur Kylare Arbete
Next articleHur Kylare Arbete