Hur Kylare Arbete

0
21

Framtiden för kylflänsen Material

Föregående

NÄSTA

Koppar är en av de bästa materialen för att göra kylare på grund av dess mycket hög värmeledningsförmåga.

Creatas/Creatas/Thinkstock

Kylare är som alla andra produkter i alltid-att utveckla området för datorer. Företag strävar ständigt efter att hitta lättare, mer elektriskt ledande material för att göra en effektiv kylare. De behöver inte göras från ett och samma material. Till exempel, vissa kylflänsen producenter är limning av koppar och aluminium tillsammans. Konstruktionen består huvudsakligen av aluminium (för sin lätta egenskaper), omgiven av en kopparplåt (för sin höga graden av termisk ledningsförmåga). Dessa är bra-i teorin-men om koppar inte bundna tätt med aluminium, som ofta är fallet i billig kylare, koppar plattan kan göra mer skada än nytta.

I oktober 2008, företaget Applied Nano meddelade att framtiden av kylare är ett isotropt material som kallas CarbAl. CarbAl består av 20 procent aluminium och 80 procent på två olika kol-och oljebaserade material med utmärkt värmeledningsförmåga. Applied Nano var glada över materialet eftersom det har en värmeledningsförmåga på 425 W/mK (högre än både aluminium och koppar) och har en densitet som liknar aluminium. I grund och botten, CarbAl är mer ledande än koppar och väger samma som aluminium, vilket gör det till det bästa av båda världar.

Ett annat material som ökar i popularitet med kylflänsen producenter är en naturlig grafit komposit material. Det är inte så ledande som koppar, men det är nära med en termisk ledningsförmåga på 370 W/mK. Men den verkliga fördelen av grafit är dess vikt — den väger bara 70 procent av vikten av aluminium.

Oavsett material, det är en tumregel för kylare: billig som kostar mer i längden. Många av de billigare kylare på marknaden innehåller fans att använda glidlager. Glidlager som ofta bryts ned efter en mycket kort tid på grund av problem med smörjning. Medan kylare med fläktar med hjälp av kullager är dyrare, de håller mycket längre än ärm lager och är billigare i det långa loppet. Vi ska prata mer om hur man väljer en värme plats på nästa sida.

SHARE
Previous articleHur Kylare Arbete
Next articleHur Kylare Arbete