Hva er fremtiden til Internett?

0
16

Netto Nøytralitet og Proprietære Plattformer

Prev (forrige)

NESTE

Kunne proprietære plattformer og enheter splinter Internett?

Comstock/Comstock/Thinkstock

En kamp som har blitt brygget i løpet av de siste par tiårene. At kampen blir gjennomført av talsmenn for og motstandere til begrepet netto nøytralitet. Netto nøytralitet er et samlebegrep som dekker mange konsepter. Blant dem er ideen om at alle bør være i stand til å få tilgang til alt på Internett likt, uansett hvilken tjeneste de bruker.

Noen Internett-leverandører (Isper) motsette seg denne filosofien. Det gir dem mindre kontroll over sine egne tjenester. Hvis en internett-leverandør kan slå avtaler med innholdsleverandører, det kunne gi bedre behandling til sine samarbeidspartnere. La oss se på et eksempel.

Du har abonnert på ISP A. Dette ISP har truffet en avtale med nettstedet X. i Henhold til denne avtalen, EN ISP ‘ s kunder kan besøke webområdet X bruke den raskeste tilkoblinger i ISP-EN nettverk. Web site Y er en konkurrent til nettstedet X. Som en del av avtalen, ISP-EN blir tregere — eller kanskje til og med forhindrer — trafikk til nettstedet Y. Kunder har en tendens til å besøke X over Y fordi de kan komme dit raskere. Som et resultat, Web site Y lider på grunn av lav brukeren trafikk.

Hvis vi utvider eksemplet, det blir enda verre. Tenk deg en Internett, som stedene du kan besøke avhenge helt på hvilken ISP du har. I enkelte markeder, som du kanskje ikke engang har et utvalg av ISP-en kan selskapet dominerer det lokale markedet. Det betyr at du sitter fast med det tilgang til internett-LEVERANDØREN bestemmer seg for å gi du. Det er antithetical til ånden av netto nøytralitet.

Proprietære plattformer kan også være en trussel mot Internett. Enheter som spillkonsoller, smarttelefoner og underholdning systemer er å tiltrekke utviklere å lage Internett-applikasjoner. Men mens disse programmene gi enheter til ekstra funksjonalitet, de er også opprette avdelinger på Internett. Som hver plattform blir mer låst ned, utviklere har til å velge hvilke plattformer for å støtte.

Til slutt, som betyr at eiere av disse enhetene vil hver ha en annen opplevelse når du har tilgang til Internett. Hvis denne trenden fortsetter, kan det bli vanskelig å ha en meningsfull samtale om Internett-hver persons perspektiv vil være formet av de enheter som han eller hun bruker.

Det kan slå ut på den åpne plattformer for å få mest mulig støtte og utspiller sine proprietære kolleger. Men det kan være et langsiktig utfall. For de neste årene, vil vi trolig se mer låst systemer for å få tilgang til Internett.

Hvordan kan Internett forandre oss?