Hvad er fremtiden for Internettet?

0
17

Net Neutralitet og Proprietære Platforme

Prev

NÆSTE

Kunne proprietære platforme og enheder splinter Internettet?

Comstock/Comstock/Thinkstock

En kamp har været under opsejling i løbet af de sidste par årtier. At kampen bliver ført af fortalere for og modstandere af begrebet netneutralitet. Netneutralitet er et paraplybegreb, som dækker over mange begreber. Blandt dem er ideen om, at alle bør være i stand til at få adgang til alt på Internettet på lige fod, uanset hvilken service, de bruger.

Nogle Internet-udbydere (Isp) er imod denne filosofi. Det giver dem mindre kontrol over deres egne tjenester. Hvis en ISP kan strejke aftaler med indholdsleverandører, kan det give særbehandling til sine partnere. Lad os se på et eksempel.

Du har abonneret på ISP A. Dette ISP har indgået en aftale med Web-site X. i Henhold til denne aftale, ISP A ‘s kunder kan besøge Web-site X ved hjælp af de hurtigste forbindelser i EN ISP’ s netværk. Web site Y er en konkurrent til Web site X. Som en del af aftalen, ISP ‘ EN bremser ned, — eller måske ligefrem forhindrer-trafik til Web site Y. Kunder vil være tilbøjelige til at besøge X over Y, fordi de kan komme hurtigere derhen. Som et resultat, Web site Y lider på grund af lav brugeren trafik.

Hvis vi udvide eksempel, bliver det endnu værre. Forestil dig et Internet, hvor de websteder, du kan besøge afhænger helt af, hvilken INTERNETUDBYDER du har. I nogle markeder, du måske ikke selv har et valg af INTERNETUDBYDER-en virksomhed kan dominere det lokale marked. Det betyder, at du sidder fast med, hvad der er inkluderet ISP beslutter at give dig. Det er antitesen til den ånd af netneutralitet.

Proprietære platforme kan også være en trussel mod Internettet. Enheder som video game konsoller, smartphones og underholdning systemer er at tiltrække udviklere til at skabe Internet-applikationer. Men samtidig giver disse applikationer, enheder yderligere funktionalitet, at de også er ved at skabe splittelse på Internettet. Som hver platform bliver mere låst ned, udviklere er nødt til at vælge, hvilke platforme til at støtte.

I sidste ende, der betyder, at ejere af disse enheder, vil hver have en anderledes oplevelse, når adgang til Internettet. Hvis denne tendens fortsætter, kan det blive vanskeligt at få en meningsfuld samtale om Internettet — hver persons perspektiv vil blive formet af de enheder, han eller hun bruger.

Det kan vise sig, at åbne platforme, der får mest støtte og overleve deres proprietære kolleger. Men der kan være et resultat på lang sigt. For de næste mange år, vi vil sandsynligvis se mere låst systemer for at få adgang til Internettet.

Hvordan vil Internettet ændre os?